Θεσσαλονίκη: Χτύπησε στην κολώνα για να γλιτώσει από το ληστή

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 30χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση ληστείας σε βάρος 42χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2014, στην περιοχή της Θέρμης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 30χρονος ημεδαπός, ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, σε βάρος του οποίου, αλλά και συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος άντρας, τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τη 42χρονη γυναίκα, η οποία αποχωρώντας από κατάστημα της εταιρείας στην οποία εργαζόταν, επιβιβάστηκε στο όχημά της και με χρήση σωματικής βίας, της απέσπασε τσάντα που περιείχε εισπράξεις της επιχείρησης.

Η παθούσα, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον δράστη, έθεσε το αυτοκίνητό της σε λειτουργία και κίνηση, προσέκρουσε όμως σε κολώνα, με συνέπεια τον τραυματισμό της, ενώ ο 30χρονος διέφυγε με μοτοσικλέτα όπου τον ανέμενε ο συνεργός του.

Η λεία των δραστών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (44.176) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, αρχές Μαρτίου του 2015, ο 30χρονος ημεδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε πλήθος ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, αρπάζοντας τσάντες που περιείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά από εισπράξεις επιχειρήσεων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα