Θεσσαλονίκη: «Δεν μένει κενή κλίνη ΜΕΘ ούτε για μια ώρα»

Σοκάρουν όσα λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος

Την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί γιατροί, αλλά και οι νοσηλευτές στη Βόρεια Ελλάδα περιέγραψε μέσω δηλώσεων του ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορoνοϊού, αλλά και για την τραγική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί γιατροί και οι νοσηλευτές στη Βόρεια Ελλάδα.

«Σαν θύελλα που δεν λέει να κοπάσει στη Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό την ασφυκτική πίεση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο ίδιος πρόσθεσε:

«Στο Παπανικολάου δεν έχουμε αφήσει εντατική, ΜΑΦ, μονάδα εγκαυμάτων που να μην τις έχουμε μετατρέψει σε ΜΕΘ, με εξειδικευμένο προσωπικό και δεν τα καταφέρνει. Είμαστε στο 100%, έχουμε 200 ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ του Παπανικολάου. Καταλαβαίνετε την πίεση που νιώθουμε γιατί πολλοί από αυτούς δεν είναι σε καλή κατάσταση, υποστηρίζονται με διπλές παροχές οξυγόνου, πληρούν τα κριτήρια εισόδου στη ΜΕΘ. Η κλίνη στη ΜΕΘ μένει μισή με μία ώρα κενή. Δεν προλαβαίνουμε να την καθαρίσουμε, να την απολυμάνουμε και μπαίνει άλλος ασθενής. Καλύπτουμε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Παίρνουμε περιστατικά από τη Νάουσα, από την Έδεσσα, από την Κατερίνη, που επίσης πάσχει και δεν έχει τη δύναμη πυρός του Παπανικολάου. Εφημερεύουμε και για όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν τέτοιες υποδομές».

Αναφερόμενος στο πιθανό άνοιγμα της αγοράς, για τις γιορτές των Χριστουγέννων ο κ. Καπραβέλος τόνισε:

«Με τρόμο βλέπουμε το άνοιγμα και τη μη τήρηση των μέτρων. Έστω και τη μικρή πίεση που θα νιώσουμε εμείς, δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Εδώ είναι η παραβίαση ενός βασικού υγειονομικού κανόνα. Όταν σε μία πανδημία έχεις μεγάλη διασπορά και ανοίγεις την κοινωνία, θα αυξήσεις τα κρούσματα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Όσο πιο πολύ ανοίξουμε την αγορά τόσο πιο μεγάλο θα είναι το τρίτο κύμα. Αν είναι να έχουμε ένα τρίτο κύμα, να το έχουμε προς το τέλος διότι και ο ιός δεν έχει αυτήν τη δύναμη».

Σχετικά άρθρα