Θεσσαλονίκη: Δεν προλαβαίνουν οι ψυκτικοί

Ο Νο1 λόγος που χαλάνε κλιματιστικά

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ψυκτικοί για να καταφέρουν να φτιάξουν ή να το τοποθετήσουν κλιματιστικά. Με τον καύσωνα των τελευταίων ημερών τα τηλέφωνά τους δεν σταματούν να χτυπούν.

«Εδώ και ένα μήνα η ζήτηση έχει φτάσει στο κόκκινο. Το φόρτο εργασίας είναι εκτός ελέγχου για τους συναδέρφους μας», ανέφερε στο «TyposThes» ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Νομού Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Λυκίδης.

Εξήγησε πως οι πελάτες τους καλούν είτε για να τοποθετήσεις κλιματιστικών ή για βλάβες. «Δημιουργούνται πχ προβλήματα από υπερθερμάνσεις. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί γιατί όταν έχει από 39 μέχρι 43 βαθμούς Κελσίου δεν θα κλείσεις για 5 λεπτά το κλιματιστικό για να ξεκουραστεί. Θα δουλεύει ασταμάτητα και ό,τι πρόβλημα πιθανόν να υπήρχε πριν θα βγει. Συνήθως προκύπτουν βλάβες από κακή συντήρηση», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «το κλιματιστικό πρέπει να έχει χώρο για να αερίζεται και ότι καλό θα ήταν αν είναι εφικτό να ανεβάζουμε τις τέντες ώστε να μπορεί να παίρνει περισσότερο αέρα. Διαφορετικά το μηχάνημα ανεβάζει θερμοκρασία». Επίσης συνέστησε τα μηχανήματα να είναι καθαρά, πλυμένα και καλοδιατηρημένα. Η συντήρηση είπε «γίνεται ανάλογα με την χρήση. Πχ αν κάποιος το χρησιμοποιεί και σε ψύξη και σε θέρμανση θα πρέπει να κάνει συντήρηση δύο φορές το χρόνο, μια για καλοκαίρι και μια για χειμώνα. Όποιος το χρησιμοποιεί μόνο για καλοκαίρι θα πρέπει να κάνει συντήρηση από την άνοιξη μόλις οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 20 βαθμούς Κελσίου για να μπορεί να ελεγχθεί καλύτερα η ποσότητα στο φρέον».

«Η συντήρηση πρέπει να γίνεται το Πάσχα και όχι μέσα στο καλοκαίρι. Συχνά οι πελάτες αμελούν να το κάνουν και τώρα που ούτως ή άλλως είναι αυξημένο το φόρτο εργασίας, μάς καλούν και για συντήρηση, οπότε δημιουργούνται καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση», συμπλήρωσε ο ψυκτικός και ιδιοκτήτης της εταιρείας υπηρεσιών θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού Smart Clima Γιώργος Σαββαϊδης.

Όχι σε μεγάλη διαφορά εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας

Όπως ανέφερε ο κ. Λυκίδης «η θερμοκρασία που έχουμε μέσα στο σπίτι δεν θα πρέπει να απέχει αρκετά από την εξωτερική γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε μετά θερμοπληξία». Συγκεκριμένα εξήγησε ότι στα δωμάτια πρέπει να έχουμε 26-27 βαθμούς και όχι πχ 20 γιατί αν βγούμε έξω από ένα χώρο με τόση χαμηλή θερμοκρασία ο οργανισμός μας θα δυσκολευτεί περισσότερο να προσαρμοστεί και ίσως πάθουμε σοκ.

Σε κάθε περίπτωση συνέστησε η συντήρηση και τοποθέτηση κλιματιστικών να γίνεται από πιστοποιημένους ψυκτικούς.

Σχετικά άρθρα