Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

Έξω από τον ΕΟΔΥ – Ποια είναι τα αιτήματά τους

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 76) πραγματοποίησαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών , ζητώντας περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό στα σχολεία, έως δεκαπέντε μαθητές ανά τμήμα και προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

«Θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία, καμία τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άμεση διδασκαλία, αλλά τα θέλουμε ανοιχτά, με λιγότερους μαθητές ανά αίθουσα» δήλωσε η καθηγήτρια της Ε’ ΕΛΜΕ Πόπη Σεραϊδάρη και πρόσθεσε: «Τα τεστ είναι φθηνά , ζητάμε να κάνουν περισσότερα μαζικά δωρεάν τεστ στα σχολεία, για την ασφάλεια όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Έχουμε μείνει πίσω σε αυτό».

Οι εκπαιδευτικοί εξέθεσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε τάξεις με περισσότερους από είκοσι μαθητές, ενώ κατήγγειλαν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν τη διδασκαλία σε επτά υπόγειες αίθουσες στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, όπου έχει τοποθετηθεί εξαερισμός, αλλά έχουν αυξηθεί φέτος και οι μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί έστησαν πανό με τα αιτήματα τους μπροστά στην είσοδο των γραφείων του ΕΟΔΥ, φώναξαν συνθήματα και συναντήθηκαν με εργαζόμενες του ΕΟΔΥ , που τους συνέστησαν να υποβάλουν τα αιτήματα τους στα κεντρικά του οργανισμού.

Σχετικά άρθρα