Θεσσαλονίκη: Διέπραξαν 11 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών μέσα σε 10 μήνες!

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ

Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση 12 περιπτώσεων ληστειών και στην ταυτοποίηση των δραστών τους.

Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση 12 περιπτώσεων ληστειών και στην ταυτοποίηση των δραστών τους.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν ο μεν πρώτος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε όπλα, αλλά και δυνάμει Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος για αντίσταση. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οι δύο άντρες συνελήφθησαν εκ νέου.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε ληστείες σε βάρος δύο ακόμη Αλβανών ηλικίας 37 και 27 ετών, ήδη κρατούμενων σε Καταστήματα Κράτησης για περιπτώσεις ανθρωποκτονίας και ληστείας αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των συλληφθέντων, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας είτε, τις περισσότερες φορές, μόνος του είτε από κοινού με τους συνεργούς του, διέπραξε 11 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών και μία ληστεία σε οικία, με τη δράση του να εντοπίζεται στις περιοχές Άνω Πόλης, Τούμπας, Καλαμαριάς, Συκεών, Πολίχνης και Ευόσμου.

Σχετικά άρθρα