Θεσσαλονίκη: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες

Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ενας Γερμανός τουρίστας ήταν ο πρώτος επιβάτης, της πτήσης Α3501 της Aegean από Μόναχο, ο οποίος αποβιβάστηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, o Γερμανός ταξιδιώτης ο οποίος ονομάζεται Γιώργος, ήρθε από το Μόναχο από όπου ήταν και η πρώτη πτήση εξωτερικού με την οποία ουσιαστικά άνοιξε σήμερα τις πύλες του το αεροδρόμιο μετά από τρεις μήνες καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Κάνοντας ποδαρικό, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιώργος είπε ο τελικός προορισμός του είναι το Λιτόχωρο όπου τον περιμένει η σύζυγός του. Και με ανακούφιση μίλησε για την άρση της καραντίνας η οποία «επιτέλους έληξε».

Ο δεύτερος επιβάτης που πάτησε το πόδι του στην πίστα του αεροδρομίου ήταν ένας Έλληνας ο οποίος ζει στη Γερμανίας, ο κ. Ηλίας Τζήκας. Όπως είπε σε δηλώσεις του, ήδη του πήραν δείγμα για τεστ, του έδωσαν οδηγίες και συνεχίζει για τον τελικό του προορισμό.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 150 άτομα. Οι περισσότεροι είναι Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στη Γερμανία και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους οδικώς προς Χαλκιδική, Πιερία, Καβάλα κ.α. ή θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά άρθρα