Θεσσαλονίκη: Έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία (pics)

Αφίξεις από την Λειψία

Στη Θεσσαλονίκη έφθασαν σήμερα τα πρώτα τρία από τα συνολικά πενήντα λεωφορεία τα οποία αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ακόμη ένα λεωφορείο και θα ακολουθήσει η τμηματική παράδοση των υπολοίπων 46 οχημάτων.

Το σύνολο των λεωφορείων τα οποία αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να παραδοθεί στον ΟΑΣΘ σε μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να συμβάλει στην πράξη στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών και να προσφέρει ανάσα στο επιβατικό κοινό, ανάγκη που καθίσταται επιτακτικότερη παρά ποτέ καθώς βρισκόμαστε εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης.

Όπως τονίζουν πηγές που πρόσκεινται στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, πρόκειται για λεωφορεία τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και που στο σύνολό τους είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 EEV (5+). Μάλιστα αγοράστηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στην τιμή των μόλις 11.000 ευρώ έκαστο, ενώ όλες οι υπόλοιπες δαπάνες -μεταξύ των οποίων και το κόστος μεταφοράς τους στη Θεσσαλονίκη- βαρύνουν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το χρησιδάνειο που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου και ΟΑΣΘ.

Σχετικά άρθρα