Θεσσαλονίκη: Εμβολιάζονται 20 άτομα κάθε 18 λεπτά στη ΔΕΘ

Στο 100% η προσέλευση την πρώτη μέρα

Ομαλά διεξάγεται από τις 8 το πρωί, για δεύτερη ημέρα, ο εμβολιασμός των ατόμων ηλικίας 75-79 ετών, στο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας, που φιλοξενείται στα περίπτερα 13 και 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, με τους ηλικιωμένους να καταφτάνουν με καλή διάθεση στο ραντεβού τους, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν και τα 720 προγραμματισμένα ραντεβού, ενώ σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν 600 πολίτες που έχουν κλείσει το ραντεβού τους μέσα από την ειδική πλατφόρμα.

Το εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ κατά της Covid-19, στην πλήρη ανάπτυξή του θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα καθώς η συνολική του έκταση θα φτάνει τα περίπου 12.000 τ.μ. (στα περίπτερα 13 και 15). Χθες, πρώτη ημέρας λειτουργίας του, ξεκίνησαν 24 εμβολιαστικές γραμμές, με 48 γιατρούς υπό την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται να λειτουργήσει από τον Μάρτιο.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 άτομα εμβολιάζονται κάθε 18 λεπτά, ενώ η σημερινή διαδικασία εμβολιασμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα