Θεσσαλονίκη: Ενέδρα με λεία 54.000 Ευρώ (pic)

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί καθώς και 39χρονος αλλοδαπός

Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση απόπειρας ληστείας που έλαβε χώρα σε περιοχή της Σταυρούπολης τον Οκτώβριο του 2019.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 24 και 23 ετών (ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης), καθώς και 39χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι άντρες, κινούμενοι με τρία αυτοκίνητα, προσέγγισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Εκμεταλλευόμενοι την ακινητοποίηση λόγω ερυθρού σηματοδότη, αποβιβάστηκαν έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν από τους παθόντες μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 54.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικά άρθρα