Θεσσαλονίκη: έσπασαν όλα τα ρεκόρ!

Κόπηκαν 9.290 κλήσεις μόνο τον Μάρτιο

Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το Μάρτιο του 2016 ανακοίνωσε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατά τη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης και κατά τη διεκπεραίωση των 227 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία, βεβαιώθηκαν συνολικά 9.290 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., στο διάστημα από την 1η έως και την 31η Μαρτίου.

Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν 158 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες (αποσφραγίσεις, επανασφραγίσεις, επανέλεγχοι) που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 481 ενστάσεις- αιτήματα πολιτών.
Κατά τον έκτο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π.Π. Γερμανού, Δραγούμη, Βενιζέλου, Εγνατία, Λ. Νίκης, Ολυμπιάδος, Ανθέων και Λ. Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ? οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Μάρτιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 317 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.

Για το μήνα Απρίλιο η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί τον έλεγχο των κεντρικών αρτηριών της πόλης, επεκτείνοντας παράλληλα την πιλοτική της δράση, ανάλογα με το διαθέσιμο προσωπικό, σε συγκεκριμένα σημεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, δίνοντας έμφαση στην αντικοινωνική στάθμευση (ράμπες ΑμΕΑ, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια) και τις παράνομες σταθμεύσεις επί των λωρίδων αποκλειστικής κίνησης των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. επί των οδών Βασ. Όλγας, Γ. Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) και Λεωφόρου Στρατού, ενώ ολοκληρώθηκε η δράση της καθημερινής της παρουσίας στην οδό Ολυμπιάδος και στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Πόλης.
Ταυτόχρονα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, συνεχίζονται οι έλεγχοι των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, αρχικά σε συγκεκριμένους – προκαθορισμένους τομείς οι οποίοι σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να διευρυνθούν σε όλη την έκτασή τους.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Ξεφτίλες αντί να κόβουν κλήσεις να τελειώσουν κάνα μετρο να μην κατεβαίνει ο κοσμος με το αυτοκίνητο και να φτιάξουν κάνα φτηνό PARKING που θέλουν 6 ευρώ την ώρα

Comments are closed.