Θεσσαλονίκη: Έστρωσαν τραπέζι στους πολιτικούς αρχηγούς οι καταστηματάρχες

Ποιος ο συμβολισμός της κίνησης τους

Συμβολική διαμαρτυρία με άδειες καρέκλες πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο.

Συγκεκριμένα, επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης έχουν τοποθετήσει άδειες καρέκλες ζητώντας βιώσιμες λύσεις για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους.

Μάλιστα, έχουν στρώσει τραπέζι με φωτογραφίες πολιτικών αρχηγών και ένα χαρτί που γράφει «οι υπόλοιπες θα μείνουν άδειες;».

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία μήπως και οι κυβερνώντες προσπαθήσουν να καταλάβουν το πρόβλημα για να μην κάνουν μόνο ημίμετρα αλλά να μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματά μας. Έχουμε καταθέσει αρκετές προτάσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υλοποιηθεί καμία εκτός από κάποια ημίμετρα», δήλωσε ο πρόεδρος των εστιατόρων και ψητοπωλών και καφέ μπαρ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας και πρόσθεσε:

«Ζητάμε τα καταστήματα που δεν έχουν εξωτερικό χώρο να μπορέσουν να λειτουργήσουν στον εσωτερικό χώρο όπως λειτουργούσαν και πριν. Θέλουμε κεφάλαιο κίνησης για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας. Ζητάμε το ΦΠΑ σε μονοψήφιο αριθμό και να είναι εναρμονισμένος με τα όμορα κράτη».

Ερωτηθείς για καταστηματάρχες που δεν θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους σημείωσε ότι «οι απόψεις διίστανται. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα».

Τέλος, σημείωσε ότι αν δεν έρθουν μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες στην εστίαση την 1η Ιουνίου σε ποσοστό 20-30 % τα μαγαζιά δεν θα ανοίξουν. «Μέσα στον Σεπτέμβριο θα κλείνουν συνέχεια καθώς δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις», υπογράμμισε ο κ. Φιλοκώστας.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα