Θεσσαλονίκη: Έσβησε η φωτιά στο Πανόραμα

Αλαλούμ με την εκκένωση κατοικιών

Με την πολύτιμη βοήθεια των εναέριων δυνάμεων, πριν από λίγη ώρα, έσβησε η φωτιά στον οικισμό “Μακεδονία- Αξιωματικών Μακεδονομάχων” στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Τα δύο καναντέρ που έφτασαν άμεσα στον χώρο της πυρκαγιάς πραγματοποίησαν ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα η φωτιά να σβηστεί. Επί τόπου επιχείρησαν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερους από 40 πυροσβέστες να πέφτουν “στη μάχη”.

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε κατοικίες, με αποτέλεσμα να καεί ο φράχτης ενός σπιτιού, το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή, χάρη στην έγκαιρη άφιξη της πυροσβεστικής.

Με το που ξέσπασε η φωτιά, ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη τέθηκε αμέσως σε επιφυλακή. Στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Γιάννης Καρτάλης, μαζί με δύο τμήματα εθελοντών πυρόσβεσης, ενώ διατέθηκαν και δύο σκαπτικά μηχανήματα.

Όπως έγινε γνωστό και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνέδραμε στην επιχείρηση με πέντε υδροφόρες.

Στο μεταξύ, σύγχυση επικράτησε με το θέμα της εκκένωσης κατοικιών στην περιοχή.

Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά, αστυνομικοί έσπευσαν στις οδούς Μουστακλή και Ανοίξεως και ενημέρωσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν προληπτικά τις οικίες τους για να μη κινδυνεύσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Π.Υ. δεν εδόθη καμία εντολή για εκκένωση περιοχής στο Πανόραμα.

Σχετικά άρθρα