Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζεται το πάρκο των οπαδών (pics-vid)

Στη συμβολή των οδών Κλεάνθους και Παπαναστασίου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη διαμόρφωση του πάρκου κατά της οπαδικής βίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη συμβολή των οδών Κλεάνθους και Παπαναστασίου βρίσκεται το πάρκο, το οποίο θα μετατραπεί σε χώρο μνήμης για τα θύματα της οπαδικής βίας.

Οι εργασίες είναι πυρετώδεις ήδη από χθες και το πάρκο θα αλλάξει εντελώς εικόνα, καθώς γίνονται εκτεταμένες παρεμβάσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο του GRTimes, γίνεται αντικατάσταση του χλοοτάπητα, φυτεύονται νέα φυτά ενώ έχουν ήδη έρθει οι τρεις ελιές οι οποίες αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τα τρία θύματα οπαδικής βίας που είχαμε κατά το πρόσφατο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη με το νεότερο δέντρο να αφορά στον αδικοχαμένο 19 χρόνο Άλκη Καμπανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, τα εγκαίνια του πάρκου θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Για τη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού χώρου είχε μιλήσει χθες από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν χωράνε στη Θεσσαλονίκη, σε κανένα γήπεδο, σε κανένα σοκάκι, σε καμία γειτονιά, οι εγκληματίες και οι αποτρόπαιες πράξεις τους. Είναι ξένα σώματα όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από ομάδες, πίσω από λάβαρα, πίσω από αγνούς φιλάθλους, ίσως και πίσω από κάποιες ιδεοληψίες».

O ίδιος έκανε ξεχωριστή αναφορά στα λόγια που απηύθυναν οι γονείς του Άλκη, λέγοντας: «Μέσα στη στιγμή της πιο μεγάλης οδύνης τούς άκουσα να λένε λόγια συμφιλιωτικά, λόγια που διακρίνονταν από μια μεγάλη γενναιοδωρία, λόγια παρηγορητικά προς την ίδια την κοινωνία. Αυτά τα λόγια ας κρατήσουμε όλοι».
«Η πόλη δεν χωρίζεται σε αντίπαλα στρατόπεδα» ανέφερε.

Σχετικά άρθρα