Θεσσαλονίκη: Γενέθλια για τις λαϊκές αγορές με μεγάλο πάρτι

Δωρεάν τρόφιμα και συναυλία

Συναυλίες, αερόστατα, ρομπότ, πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, και δωρεάν φρούτα και λαχανικά για παιδιά περιλαμβάνονται στην Γιορτή Λαϊκών Αγορών που θα γίνει αύριο Δευτέρα 29 Μαΐου στην πλατεία «Αριστοτέλους» της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας Θεσσαλίας και Θράκης: “Για μία ολόκληρη ημέρα θα δοθεί η δυνατότητα για διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και επιμόρφωση. Στόχος είναι η γιορτή των λαϊκών αγορών να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Τόσο η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο δήμος Θεσσαλονίκης αγκάλιασαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Στα 94 χρόνια λειτουργίας τους οι λαϊκές αγορές ήταν πάντα δίπλα στην κοινωνία. Διαχρονικά, αλλά και στις οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών, ήταν το καταφύγιο του καταναλωτή για φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα. Και έτσι θα συνεχίσει να είναι”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία έχει κάνει πρωτοβουλίες όπως: Τον «πάγκο της αλληλεγγύης», τη δωρεά τροφίμων σε διάφορες περιοχές, το «καμία μερίδα φαγητού χαμένη» , τις επισκέψεις σε σχολεία στα οποία διενεμήθη ενημερωτικό έντυπο για τη σωστή διατροφή και παράλληλα ως δώρο φρούτα και λαχανικά, τα κουπόνια σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως και τη στήριξη ιδρυμάτων και φορέων, που το είχαν ανάγκη.

Σύντομα θα λειτουργήσει και η πρώτη πανελλαδικά απογευματινή λαϊκή αγορά (σημ. όπως πρώτοι είχατε διαβάσει στο TyposThes). Ακόμη μία πρωτοβουλία, που θα ευνοήσει τον ανταγωνισμό, προς όφελος πάντα του καταναλωτή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΠΡΩΙ (09.00 μέχρι τις 13.00)

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα διοργανωθεί σειρά δράσεων με θεατρικά παιχνίδια, μουσικοχορευτικούς διαγωνισμούς, κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μασκότ και άλλες εκπλήξεις (αερόστατο, μπαλονοκατασκευές κ.τ.λ.). Δύο χιλιάδες μαθητές θα παραλάβουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά.

Ρομπότ θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Γιατροί θα πραγματοποιούν ενημερώσεις για τις διατροφικές συνήθειες. Σεφ θα φτιάχνει γευστικά γεύματα με ρύζι και λαχανικά. Θα γίνει κλήρωση για 12 ποδήλατα. 13. 30: Θα εμφανιστεί ο ράπερ Ισορροπιστής, ο οποίος μάλιστα εργάζεται στις λαϊκές αγορές,

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ( Από 17.00 μέχρι το βράδυ)

Μπάντες που θα παίζουν δημοτικά και ποντιακά τραγούδια και χορούς. Συμμετέχουν οι Γιώργος Σιδηρόπουλος, Παναγιώτης Ασλανίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης. Μεγάλη συναυλία με τους Μάκη Δημάκη και Γιώργο Αξά.

Σχετικά άρθρα