Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία για τα επεισόδια

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της

Ανακοίνωση που περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν τα σημερινά επεισόδια, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, εξέδωσε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, συμμετείχαν περίπου 1500 άτομα, ενώ τα επεισόδια άρχισαν στο ΥΜΑΘ, από ομάδα περίπου 400 ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και τα οποία χρησιμοποίησαν πέτρες, μολότοφ και ξύλινα αντικείμενα για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Την 12.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (1.500) ατόμων, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη.

Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου σημειώθηκαν σταδιακές αποχωρήσεις.

Εκεί, ομάδα (400) περίπου ατόμων έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπων επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες, ξύλινα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Στη συνέχεια η πορεία διασπάστηκε σε δύο μπλοκ , εκ των οποίων ένα κινήθηκε στις οδούς Καραολή Δημητρίου, Αντιγονιδών, Εγνατία και το δεύτερο στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Αριστοτέλους, Ολύμπου, Αγνώστου Στρατιώτου, Άγαλμα Βενιζέλου, όπου ενσωματώθηκαν σε ενιαίο μπλοκ (600) περίπου ατόμων.

Σε εκείνο το σημείο πραγματοποιήθηκε επίθεση με μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Σχετικά άρθρα