Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρονική έκδοση και ανανέωση καρτών στάθμευσης

Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις

Ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον οι κάτοικοι της Α’ (κέντρο) και Γ’ (Άνω Πόλη) δημοτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης να προχωρούν στην έκδοση και ανανέωση των καρτών στάθμευσης για το 2020, χωρίς να απαιτείται η παρουσία τους στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ανέφερε πως στην προσπάθεια της διοίκησης να μειωθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία του κόσμου δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες στάθμευσης μόνιμου κατοίκου για το 2020 με απλό τρόπο: μέσω του www.thesi.gr.

Το σύστημα έκδοσης και ανανέωσης των καρτών στάθμευσης τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο ακόμη και για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο. Οι ενδιαφερόμενοι αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία και καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους, έως και τη στιγμή που θα κληθούν στο δημαρχείο για να την παραλάβουν.

«Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Καλώ τους πολίτες να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής για τις κάρτες στάθμευσης μόνιμου κάτοικοι. Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και θα τους απαλλάξει από την ταλαιπωρία της ουράς. Βασικός στόχος της διοίκησης είναι να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και να κάνουμε χρήση των έξυπνων υπηρεσιών», είπε ο κ. Αβαρλής, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναστολή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε’ κοινότητα
Την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε’ δημοτική κοινότητα (Χαριλάου – Ντεπώ) ανακοίνωσε ο κ. Αβαρλής, με μοναδική εξαίρεση την οδό Βασ. Όλγας, όπου θα συνεχιστεί το μέτρο, καθώς παρατηρήθηκε βελτίωση του κυκλοφοριακού στον συγκεκριμένο δρόμο.

«Η διοίκηση έχει συνέχεια. Όχι της πολιτικής, αλλά των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Γι αυτό στους άμεσους στόχους μας είναι η συζήτηση με την εταιρία και η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που έχουν υπογράφει για την ελεγχόμενη στάθμευση», είπε ο αντιδήμαρχος.

Σχετικά άρθρα