Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε καφετέρια!

Πρόστιμο λόγω… μάσκας

Μπαράζ ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού πραγματοποίησαν ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση οι επιθεωρητές της Αρχής συνεχίζουν να διαπιστώνουν χαλάρωση στα μέτρα προστασίας από το προσωπικό εργασίας με τα ποσοστά συμμόρφωσης να βαίνουν μειούμενα γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 19 Δήμους σε όλη την επικράτεια καθώς και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV-2.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, χαρακτηριστική περίπτωση ήταν αυτή σε καφετέρια στον δήμο Θερμαϊκού, που βεβαιώθηκε πρόστιμο 150 ευρώ γιατί το προσωπικό δεν φορούσε μάσκες.

Στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη έγιναν 20 έλεγχοι στον κεντρικό δήμο και άλλοι εννέα στον δήμο Καλαμαριάς χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, στις Σέρρες διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνολικού ύψους 450 ευρώ.

Συνολικά τα κλιμάκια της ΕΑΔκαι της ΕΛ.ΑΣ έλεγξαν συνολικά 278 σημεία ενδιαφέροντος στα 22 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 7,9%) και επιβλήθηκαν 26 πρόστιμα συνολικού ύψους 34.850€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από τo προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της ορθής αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα ΚΥΕ.

 

Σχετικά άρθρα