Θεσσαλονίκη: Κάθε 2 μέρες χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ τον Ιούλη

Στάση εργασίας σήμερα από τις 10 το πρωί

Μπαράζ κινητοποιήσεων με δύο 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας σχεδόν ανά δύο μέρες ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων με δύο 24ωρες απεργίες και συνολικά 6 στάσεις εργασίας σχεδόν ανά δύο μέρες ανακοίνωσαν πως ξεκινούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που κάνουν λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό τους από τα αρμόδια Υπουργεία. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου με στάση εργασίας διάρκειας 6 ωρών, η οποία θα ξεκινήσει από τις 10:00 το πρωί. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ εκτείνεται μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αναφέρουν ότι «συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς ΣΣΕ, δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας. Τα ίδια Υπουργεία, που αναίτια κωλυσιεργούν και συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία της πόλης μας, επιδεικνύουν άμεσα αντανακλαστικά ως προς την ψήφιση νομοσχεδίων που εξυπηρετούν συμφέροντα ιδιωτών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έχει ως εξής:

Η αδιαφορία των αρμόδιων Υπουργείων στην αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού. Μήνες τώρα επαναλαμβάνουν ότι η διευθέτηση των αιτημάτων μας είναι θέμα «ολίγων ημερών» αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύετε ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την ανάλογη σοβαρότητα που απαιτεί ο θεσμικός τους ρόλος ως προς την αντιμετώπιση τους.

Συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς ΣΣΕ, δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας. Τα ίδια Υπουργεία, που αναίτια κωλυσιεργούν και συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία της πόλης μας, επιδεικνύουν άμεσα αντανακλαστικά ως προς την ψήφιση νομοσχεδίων που εξυπηρετούν συμφέροντα ιδιωτών.

Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι επιδεικνύουμε κοινωνική ευαισθησία έναντι της πόλης μας και των πολιτών αυτής, αποφεύγοντας για μήνες τις κινητοποιήσεις λόγω της πανδημίας, όπως πράξαμε και προσφάτως καθ’ όλη την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου των παιδιών μας.

Φτάνει πια. Η στοχευμένη προσπάθεια εξαθλίωσης μας που επιχειρούν, έχει πλημμυρίσει το σύνολο των εργαζομένων στην συγκοινωνία με αίσθημα οργής και αγανάκτησης για την άδικη και μεροληπτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης εναντίον μας.

Εντατικοποιούμε τον αγώνα μας με συνεχής απεργιακές κινητοποιήσεις, ευελπιστώντας ότι επιτέλους τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη θα επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα που απαιτείτε ως προς την αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, το δίκαιο αυτών που και οι ίδιοι κατά καιρούς αποδέχονται.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων :

•          ΤΡΙΤΗ               05 ΙΟΥΛΙΟΥ                 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00

•          ΠΕΜΠΤΗ         07 ΙΟΥΛΙΟΥ                 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00

•          ΔΕΥΤΕΡΑ          11 ΙΟΥΛΙΟΥ                 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00

•          ΤΕΤΑΡΤΗ         13 ΙΟΥΛΙΟΥ                 ΕΝΑΡΞΗ ΒΑΡΔΙΑΣ ΕΩΣ 09:00 ΚΑΙ 21:00 ΕΩΣ ΛΗΞΗ                                                                ΒΑΡΔΙΑΣ

•          ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     15 ΙΟΥΛΙΟΥ                  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00

•          ΔΕΥΤΕΡΑ          18 ΙΟΥΛΙΟΥ                 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

•          ΤΕΤΑΡΤΗ         20 ΙΟΥΛΙΟΥ                ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00-16:00

•          ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    22 ΙΟΥΛΙΟΥ                 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σχετικά άρθρα