Θεσσαλονίκη: «Κλειστό» delivery λόγω καύσωνα ζητούν οι διανομείς

Καλούν την κυβέρνηση «να λάβει άμεσα μέτρα, πριν να είναι αργά»

Την πρόθεσή τους να μη δουλέψουν τις ώρες που έχει καύσωνα, γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους οι διανομείς της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι «παρά τις δεκάδες καταγγελίες μας προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες», ενώ κάνουν λόγο για εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα!

Ξεκινάει από την Πέμπτη το κύμα καύσωνα το οποίο σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά μοντέλα θα είναι το ισχυρότερο των τελευταίων 35 περίπου χρόνων!

Δυστυχώς παρά τις δεκάδες καταγγελίες μας προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, καύσωνες κτλ).

Καλούμε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να λάβει άμεσα μέτρα, πριν να είναι αργά!

Ωστόσο δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια! Ενημερώνουμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών, όπως και των ψηφιακών πλατφορμών που πριμοδοτούν την εργασία τις μεσημεριανές ώρες.

Να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ την εργασία στις ώρες που επικρατεί καύσωνας (+38οC) και να ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή στο τηλέφωνο 6982268508, ώστε να απαντήσουμε συλλογικά στις εγκληματικές εργοδοτικές αυθαιρεσίες!

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Σχετικά άρθρα