Θεσσαλονίκη: Κλείνει το κατάστημα της Louis Vuitton

Λόγω της οικονομικής κρίσης

Η οικονομική κρίση χτύπησε και το κοινό της Louis Vuitton με συνέπεια η διοίκηση της πολυεθνικής να αποφασίσει την αποχώρησή της από τη Θεσσαλονίκη.

Ρολά κατεβάζει μέσα στον Ιανουάριο το γνωστό κατάστημα του οίκου μόδας Louis Vuitton στην οδό Προξένου Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη μετά από 15 χρόνια λειτουργίας. Η οικονομική κρίση και η πτώση της κατανάλωσης που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια χτύπησε και το κοινό της πολυτελούς φίρμας με συνέπεια η διοίκηση της πολυεθνικής εταιρείας να αποφασίσει την αποχώρησή της από την αγορά της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας.

Με το κλείσιμο του καταστήματος δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της φίρμας στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα προϊόντα με το διάσημο logo πωλούνται αποκλειστικά στις μπουτίκ της Louis Vuitton. Δηλαδή στην Ελλάδα μόνο στο κατάστημα της οδού Βουκουρεστίου στην Αθήνα και κατά τους μήνες Μάρτιο-Οκτώβριο στο κατάστημα της Μυκόνου.

Το κατάστημα της Louis Vuitton στη Θεσσαλονίκη γνώρισε μεγάλες δόξες αποτελώντας σημείο αναφοράς στην οδό Προξένου Κορομηλά και στην αγορά της Θεσσαλονίκης κατά τα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας.

Εξάλλου, λόγω της δυναμικής που παρουσίαζε είχε επεκταθεί και ανανεωθεί ριζικά το 2009 φθάνοντας τα 270 τμ. Σύμφωνα με πληροφορίες απασχολεί οκτώ εργαζόμενους, κάποιοι από τους οποίους ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα της πολυεθνικής.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Louis Vuitton είχε κλείσει το 2013 το κατάστημά της στην Κηφισιά.

Σχετικά άρθρα