Θεσσαλονίκη: Λεηλάτησαν βαγόνια στον ΟΣΕ!

Καταγγελία για μεγάλες κλοπές

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά στον τομέα της μεταφοράς καυσίμων, Νίκος Μοδιώτης. Η καταγγελία του κ. Μοδιώτη αφορά σε κλοπές εξαρτημάτων εμπορικών βαγονιών από σιδηροδρομικό σταθμό διαλογής, στο Κορδελιό στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο «τις τελευταίες μέρες διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές από ομάδες που έρχονται και ξηλώνουν εξαρτήματα από τα βαγόνια με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον αυτά να κινηθούν. Αφαιρούν τους συνδέσμους που τα ενώνουν καθώς και το σύστημα πέδησης, τα φρένα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για τουλάχιστον 9 βαγόνια δικά μας αλλά συμβαίνει και σε άλλα βαγόνια άλλων ιδιοκτητών. Πάνω από 40-50 βαγόνια έχουν χτυπηθεί με τον ίδιο τρόπο. Έχουν αφαιρεθεί πολλά υλικά».

«Είναι τεράστια η ζημιά. Κάποια πιθανότατα ανήκουν και στον ΟΣΕ και είναι μεγάλο το κόστος για τον κάτοχο των βαγονιών. Η ακινησία αυτών των ημερών λόγω της τραγωδίας των Τεμπών τους έδωσε τον χρόνο για να κάνουν τόσο μεγάλη ζημιά. Είμαι σιδηροδρομικός 25 χρόνια. Πάντα υπήρχαν ζημιές αλλά πρώτη φορά σε τέτοιο μέγεθος. Σε έναν συρμό 17 βαγονιών τα 8-9 είναι με τεράστιες ζημιές και η αποκατάστασή τους θα χρειαστεί 2-3 μήνες λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, όπως και η μετακίνησή τους πλέον πρέπει να γίνει μεμονωμένα» εξηγεί ο ίδιος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μοδιώτης ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στην αρμοδιότητα του ΟΣΕ. «Είναι ο σταθμός , διαλογή, και υποτίθεται πως υπάρχει φύλαξη, αλλά απ ότι φάνηκε δεν είναι αρκετή για να διασφαλίσει ή και να αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα. Χθες κάναμε την πρώτη καταμέτρηση ζημιών και σήμερα διαπιστώσαμε μεγαλύτερη, που σημαίνει πως χθες βράδυ πάλι κάποια ομάδα δραστηριοποιήθηκε. Και λέω ομάδα γιατί αυτά τα εξαρτήματα για να αφαιρεθούν θέλουν πολύ χρόνο και το κάθε εξάρτημα μπορεί να ζυγίζει από 80-90 κιλά άρα θεωρητικά δεν μπορεί να τα μεταφέρει κάποιος μόνος του».

«Θα προβούμε σε όλες τις νομικές ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας όπως και θα υποβάλλουμε μήνυση κατά παντός αγνώστου» καταλήγει ο κ. Μοδιώτης.

Σχετικά άρθρα