Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία διαμαρτυρίας

Κατά της αστυνομικής βίας

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον «κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή» πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι και αναρχικές συλλογικότητες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθει από τις 12:00 στον Λευκό Πύργο. Στην πορεία συμμετέχουν και μέλη της δημοτικής παράταξης «Πόλη Ανάποδα».

«#Πονάω!», «Ως Εδώ!» με τον «αυταρχισμό, την καταστολή, την αστυνομική αυθαιρεσία και τη συστηματική προσπάθεια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης», φωνάζουν οι διαδηλωτές μετά τα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη καθώς και την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Στο ίδιο κλίμα, ζητούν την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το ΑΠΘ.

Κρατώντας πανό, φωνάζουν «να φύγει η αστυνομία από τις πόλεις και τις γειτονιές μας».

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν, παράλληλα, και «νίκη στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού», ο οποίος βρίσκεται στην 65η ημέρα απεργίας πείνας.

Αντίστοιχες δράσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα και για αύριο σε αρκετές πόλεις της χώρας από οργανώσεις, λαϊκές συνελεύσεις και συλλογικότητες.

Παράλληλα, αντίστοιχη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας και πιθανώς πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Σχετικά άρθρα