Θεσσαλονίκη: Νέες πτήσεις low cost

Για το καλοκαίρι του 2017

Όλο και πεισσότερο αναπτύσσεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, έχοντας εξαιρετικές προοπτικές, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, στο πλαίσιο παρουσίασης του θερινού προγράμματος.

Παράλληλα, επεσήμαναν και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι αεροπορικές εταιρείες από τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2017, αλλά και για τρεις ακόμη μήνες λόγω τεχνικών εργασιών.

Όπως ανακοίνωσε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας David O’Brien, στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για το καλοκαίρι του 2017, προστίθενται τέσσερα νέα δρομολόγια, μαζί με αυτό του Βερολίνου που έχει ξεκινήσει πρόσφατα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροδρόμιο Μακεδονία αναμένεται να σημειώσει αύξηση στον αριθμό πτήσεων της τάξεως του 14% ενώ η Αθήνα μόλις 1% λόγω του υψηλού κόστους αεροδρομίου.

Ωστόσο, ο κ. O’Brien εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εργασίες σε συγκεκριμένους διαδρόμους προσαπογείωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις πτήσεις στις αρχές του επόμενου έτους και τόνισε ότι η Ryanair κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τη διευθέτηση του ζητήματος, την οποία μάλιστα μπορεί εν μέρει να χρηματοδοτήσει αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την κυβέρνηση.

Την ανάγκη να βρεθεί μια λύση τόνισε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που παραβρέθηκε στην παρουσίαση, με σκοπό -όπως είπε- να στηρίξει αυτήν την επιχειρηματική προσπάθεια, που μόνο καλό έκανε στην πόλη.

Τα νέα δρομολόγια που θα αφορούν στο θερινό πρόγραμμα έχουν προορισμό το Αμβούργο, το Γκόθενμπεργκ, την Κοπεγχάγη και το Ντόρτμουντ, με αυτό του Βερολίνου να συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η Ryanair συμβάλλει στη διακίνηση 1.9 εκατομμυρίων επιβατών ανά έτος και στην στήριξη 1,400 παράπλευρων θέσεων εργασίας στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά άρθρα