Θεσσαλονίκη: Παρέδωσαν λάθος νεκρό

«Ξένη οικογένεια έθαψε τον πατέρα μου»

Κάτι που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί συνέβη στην Θεσσαλονίκη.

Μια αληλλουχία λαθών είχε σαν συνέπεια να γίνει λάθος με τους νεκρούς δύο οικογενειών, με την μία μάλιστα να μην καταλαβαίνει το παραμικρό και να κηδεύει τον δικό της, ο οποίος της ήταν ένας παντελώς άγνωστος άνθρωπος.

Ο γιος του 83χρονου, ο οποίος μιλώντας στην εν λόγω εκπομπή ανέφερε ότι προσπαθεί να συνέλθει συνειδητοποίησε πως η ταφή του πατέρα του έγινε με άλλα στοιχεία σε άλλο νεκροταφείο, από άλλη οικογένεια και ανθρώπους που αν και είδαν ανοιχτό το φέρετρο στην διάρκεια της τελετής, δεν κατάλαβαν το λάθος που είχε γίνει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι δύο νεκροί άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, με διαφορά μόλις δύο ημερών. Για την ακρίβεια στις 8 Μαρτίου υπέκυψε ο 77χρονος, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα ο 83χρονος πατέρας του ανθρώπου που μίλησε σε κανάλι.

Όταν οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών πήγαν να παραλάβουν τη σορό του 83χρονου υποψιάζονταν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Στην πραγματικότητα οι υπάλληλοι του γραφείου είχαν μπροστά τους τη σορό του 77χρονου και όχι αυτή του 83χρονου, ο οποίος είχε κηδευτεί από τα μέλη άλλης οικογένειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το δεύτερο γραφείο κηδειών, το οποίο εμπλέκεται στην συγκεκριμένη ιστορία αποποιείται κάθε ευθύνη. Από την πλευρά του ο γιος του 83χρονου διαπίστωσε με τα μάτια του, το διπλό λάθος που είχε γίνει.

Όπως ο ίδιος είπε οι συγγνώμες που άκουσε δεν του αρκούν. Μάλιστα σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τους υπαίτιους του διπλού αυτού λάθους, το οποίο προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση.

Ο γιος του 83χρονου ανέφερε τα εξής: «Μόλις με πήραν από το γραφείο τελετών το δικό μας. Υποψιάστηκα αλλά δεν πήγε το μυαλό μου τώρα ότι τον είχαν θάψει τον πατέρα μου με άλλο όνομα… Μου άνοιξαν να δω, βλέπω τον άλλο τον νεκρό. Στην ουσία ήταν δύο άτομα μέσα, ένας πατέρας μου και ο άλλος ο θανών, ο οποίος είχε βραχιολάκι στο χέρι που έγραφε το όνομά του, δεν έγραφε το όνομα του πατέρα μου να πω ότι μπερδεύτηκαν. Υπήρχε και στον πατέρα μου βραχιολάκι, όπως ισχυρίστηκε το γραφείο τελετών… Ο πατέρας μου τάφηκε στις 10 του μηνός. Πέθανε 8 και 8 το πρωί και τάφηκε στις 10 του μηνός. Δηλαδή μετά από λίγες ώρες τον πήρανε και τον έθαψαν. Ούτε πατέρας μου, ούτε ο άλλος νεκρός ήταν από covid. Ήταν σίγουρα ανοιχτό το ένα φέρετρο και το δικό μας όταν έγινε εκταφή και τον φέραμε γιατί εμείς δεν μπορέσαμε ούτε να τον θάψουμε όπως του άξιζε».

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο ίδιος πρόσθεσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Κι εγώ αναρωτιέμαι πώς έχει γίνει αυτό το πράγμα. Αλλά ακόμα και το ταμπελάκι έγραφε 10 του μηνός. 8 και 8 ώρα θανάτου. Ο άλλος είχε πεθάνει στις 8 του μηνός».

Σχετικά άρθρα