Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές στη Μητρόπολη

Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές

Τρικάκια και μπογιές στις προτομές στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης πέταξαν άγνωστοι σήμερα (19/2) τα ξημερώματα.

Μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης πέταξαν περίπου στις 3:30 από την οδό Βογατσικού μπογιές και τρικάκια «ενάντια στον σκοταδισμό και τον εθνικισμό». Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή (16/2) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά του εθνικισμού και του σκοταδισμού στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ναυαρίνου, από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» η οποία αποτελεί μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, αναφέρει σε ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, η «λαθρομετανάστευση» και το «δημογραφικό» αποτελούν ζητήματα της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς δεν συμφωνήσαμε» που διοργανώνεται στο Βελλίδειο από χριστιανικά σωματεία.

Σύμφωνα με την «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», «οι παραπάνω άξονες συγκροτούν τη βασική ιδεολογική ατζέντα του συντηρητικού και ακροδεξιού τόξου. Επί του παρόντος, η συγκεκριμένη ατζέντα προωθείται από κυβέρνηση, εκκλησία, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές ομάδες, φασιστικές οργανώσεις και αστικά κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς».

Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «οι ακροδεξιές κορόνες συνεχίζονται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα» για το οποίο η ανακοίνωση κατηγορεί την εκκλησία ότι «δεν είναι απλά αδιάφορη απέναντι στις συνθήκες διαβίωσης, τα καθημερινά δυστυχήματα και τις αυτοκτονίες στα άθλια κέντρα κράτησης.

Κάτι τέτοιο απλά θα επιβεβαίωνε την επιλεκτική φιλανθρωπική δράση της που καμία έκπληξη δεν προκαλεί ότι εξαιρεί τους “αλλόθρησκους”. Όμως δε μένει εκεί.

Επικαλούμενοι την «ισλαμοποίηση της πατρίδας» κάθε λογής κληρικοί και θρησκόληπτοι δίνουν τον τόνο για πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών.

Αποκαλούν λαθραίους, ανθρώπους που έχουν δεχθεί ήδη τη βία των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, είτε μέσω στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είτε μέσω της επέκτασης της οικονομικής κυριαρχίας των μεγάλων δυνάμεων».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα