Θεσσαλονίκη: Πώς τα σκυλιά κατασπάραξαν μέχρι θανάτου την 50χρονη

Γιατί δεν άκουσε τη γυναίκα ο εργάτης που βρισκόταν σπίτι

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα οδηγηθεί σήμερα (11/12) ενώπιον του εισαγγελέα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν μέχρι θανάτου την 50χρονη μητέρα δύο παιδιών στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Αντώνης Τσολναράς στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, από το περιβάλλον της γυναίκας σημειώνουν ότι, η ίδια, δέχτηκε τη φονική επίθεση από τα τρία τσοπανόσκυλα το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) όταν βγήκε, για μερικά λεπτά μόνο στην αυλή του σπιτιού της για να πετάξει κάτι κλαδιά.

«Δεν είχα ενημέρωση ότι τα σκυλιά είχαν ξεφύγει στο παρελθόν»

Στην εκπομπή μίλησε και ο Χρήστος Σαλαμούρτσης, πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρούδας για το φρικιαστικό περιστατικό. «Την Κυριακή το μεσημέρι δέχτηκα τηλεφώνημα από τον γείτονα που με ενημέρωσε ότι ήταν εκεί το ασθενοφόρο», είπε. Σε σχέση με το εάν τα σκυλιά ήταν ελεγχόμενα, ο ίδιος σημείωσε ότι, «η μονοκατοικία είναι παλιά, με παλιά περίφραξη παλιό σπίτι. Η εικόνα που έχω πρόσφατα είναι που είχα αλλάξει λάμπες του δημοτικού φωτισμού και μού γάβγιζαν τα σκυλιά, αλλά ήταν μέσα από την περίφραξη. Δεν έχω ενημέρωση ότι, τα τρία σκυλιά είχαν ξεφύγει στο παρελθόν».

Πώς σημειώθηκε η επίθεση στην 50χρονη

Η άτυχη γυναίκα το μεσημέρι της Κυριακής έκανε δουλειές στον κήπο της. Τα σκυλιά διέφυγαν ξαφνικά από την επίβλεψη του 37χρονου ιδιοκτήτη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, διέσχισαν τουλάχιστον 300 μέτρα, μπήκαν εντός της αυλής της γυναίκας και της επιτέθηκαν.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ υπήρχε κάποιος που τη βοηθούσε με τις δουλειές της αυλής, ωστόσο τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν πίσω από τον φράχτη και δεν αντιλήφθηκε την επίθεση στην άτυχη μητέρα, λόγω προβλημάτων ακοής. Τα δύο παιδιά του θύματος, 17 και 18 χρονών βρισκόντουσαν μέσα στο σπίτι, άκουσαν τις φωνές της αλλά, όταν βγήκαν έξω, ήταν ήδη αργά. Η 50χρονη είχε ήδη φύγει από τη ζωή, όταν στο σημείο έφτασαν διασώστες του ΕΚΑΒ και οι άνδρες της αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα