Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να τη βιάσει και μετά να τη σκοτώσει

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή της γυναικοκτονίας

Ανακοίνωση για το περιστατικό που συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη με 39χρονο Γεωργιανό που επιτέθηκε με μαχαίρι στην 38χρονη μητέρα του παιδιού του, αφού προηγουμένως προσπάθησε να τη βιάσει, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψαν ακόμη μια γυναικοκτονία στη χώρα μας, σπάζοντας την πόρτα του διαμερίσματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ακινητοποιώντας τον άντρα που είχε ήδη τραυματίσει την 38χρονη. Ο Γεωργιανός προσπάθησε μάλιστα να αυτοτραυματιστεί, ενώ επιτέθηκε και στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

H άμεση κινητοποίηση και η αποφασιστικότητα αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου έπειτα από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 39χρονου Γεωργιανού, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τη σύνοικό του – μητέρα του παιδιού τους.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή, παράβαση Νόμου περί όπλων και Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

 

Το ιστορικό

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς πρωινές ώρες χθες (18-12-2021) αποπειράθηκε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 38χρονης συνοίκου του τραυματίζοντας τη με αιχμηρό αντικείμενο. Κατά την άφιξη των αστυνομικών ο 39χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της οικίας, ενώ παράλληλα η 38χρονη καλούσε σε βοήθεια.

Ένεκα άμεσου κίνδυνου ζωής που διέτρεχε η παθούσα, οι προστρέξαντες αστυνομικοί εισήλθαν στην οικία, αντιλαμβανόμενοι τον 39χρονο να επιτίθεται με αιχμηρό αντικείμενο στη σύνοικό του, καταφέρνοντας άμεσα να τον απομακρύνουν από αυτήν.

Σχετικά άρθρα