Θεσσαλονίκη: Στήνουν κινητό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του 424

Πότε θα είναι έτοιμο

Ένα κινητό νοσοκομείο στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείουτης Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται προκειμένου να βοηθήσει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και το σύστημα Υγείας, εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού.

Ωστόσο εκτός από την επίταξη ιδιωτικών κλινικών πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή και άλα μέτρα. Ένα εξ αυτών είναι η υπαίθρια δημιουργία κινητών στρατιωτικών νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το OPEN TV, στη Θεσσαλονίκη και για την ακρίβεια στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στήνεται ένα νοσοκομείο εκστρατείας το οποίο θα συνδράμει σε περίπτωση που χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση των ασθενών που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι εργασίες πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμο τη Δευτέρα (23/11). Το φορτηγό νοσοκομείο, θα αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπνευστήρες και πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχης για περιστατικά κορωνοϊού.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως το νοσοκομείο είχε δημιουργηθεί στο Αφγανιστάν, ενώ είχε σταλεί εκεί και ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

Σχετικά άρθρα