Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε γηροκομείο

20 κρούσματα, τα 17 σε ηλικιωμένους τρόφιμους

Είκοσι κρούσματα του κορονοϊού εκ των οποίων τα 17 σε ηλικιωμένους τρόφιμους και τα τρία σε εργαζόμενους, εντοπίστηκαν στο γηροκομείο «Διαμαντίδειος Στέγη Ηλικιωμένων» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, το οποίο βρίσκεται στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων, Ανατολή Δημητριάδου, όλοι οι θετικοί, τόσο οι τρόφιμοι όσο και οι εργαζόμενοι, έχουν καλή κλινική εικόνα, αφού είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

«Με εντολή του ΕΟΔΥ όλοι οι ασθενείς τρόφιμοι παραμένουν στο γηροκομείο, αφού κανένας τους δεν παρουσιάζει βαριά συμπτώματα. Βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο από τους υπόλοιπους, ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Με πολύ μεγάλη προσοχή τους φροντίζει το προσωπικό της γηροκομείου μας. Σε ό,τι αφορά τους τρεις θετικούς στον κορονοϊό εργαζόμενους, βρίσκονται στα σπίτια τους, αφού η εικόνα της υγείας τους είναι καλή», τονίζει η κ. Δημητριάδου.

Σύμφωνα με την ίδια, το γηροκομείο εδώ και πολύ καιρό προχωρεί κάθε εβδομάδα σε δειγματοληψία από τους τροφίμους και τους εργαζόμενους, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν θετικοί στον κορονοϊό. Σε μία από αυτές τις δειγματοληψίες πριν από δύο μέρες εντοπίστηκαν 14 άτομα θετικά στον ιό, ενώ την επόμενη ημέρα, σε νέες δειγματοληψίες, εντοπίστηκαν και άλλοι έξι.

«Ευτυχώς που κάνουμε πολύ συχνά δειγματοληψίες, διότι έτσι καταφέραμε να εντοπίσουμε τους θετικούς στον κορονοϊό. Και σήμερα, Πέμπτη, προχωρήσαμε σε νέα τεστς σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένουμε αύριο. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε δειγματοληψίες, ώστε να μην ξεφύγει από τον έλεγχό μας η κατάσταση», σημειώνει η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών. Να σημειωθεί ότι στη «Διαμαντίδειος Στέγη Ηλικιωμένων» διαμένουν 50 ηλικιωμένοι και εργάζονται είκοσι άτομα.

Σχετικά άρθρα