Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς προχώρησαν στη σύλληψη ενός 34χρονου άνδρα, μετά το περιστατικό βασανισμού και θανάτωσης ζώου στην περιοχή που είδε το φως της δημοσιότητας.
Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον άνδρα τα ξημερώματα της Τρίτης να σπρώχνει με το πόδι του ένα γατάκι που μοιάζει χτυπημένο στον δρόμο και στην συνέχεια περνάει με το αυτοκίνητό πάνω από το άτυχο ζώο.
Την οργή και τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό εκφράζει η Δημοτική Αρχή Καλαμαριάς.
«Το σοκαριστικό περιστατικό βασανισμού και θανάτωσης ζώου στην Καλαμαριά, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μας εξοργίζει βαθιά και προσβάλλει τον πολιτισμό της πόλης μας. Η Καλαμαριά είναι μια πόλη που αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε πλάσματος στη ζωή, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια. Καλούμε τις αρχές να εντοπίσουν άμεσα τον δράστη και να εφαρμοστεί ο νόμος στην πληρότητά του, όπως προβλέπει η αυστηρή νομοθεσία για την κακοποίηση ζώων. Η βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Ο σεβασμός στη ζωή είναι αξία αδιαπραγμάτευτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς.
πηγή: thestival.gr