Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές για rapid test Covid-19 (pics)

Η αναμονή σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ αγγίζει την μιάμιση ώρα

Ουρές εκατοντάδων μέτρων έχουν σχηματιστεί από το πρωί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από πολίτες που καταφθάνουν συνεχώς για να κάνουν δωρεάν rapid τεστ από κλιμάκια και Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Η αναμονή σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ αγγίζει την μιάμιση ώρα. Πολίτες με πατίνια, ποδήλατα αλλά και πεζοί φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις καταφθάνουν συνεχώς στην Νέα Παραλία σχηματίζοντας όλο και μεγαλύτερες ουρές οι οποίες ξεκινούν από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

img-9748.jpg

«Η σημερινή εικόνα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα γιατί θα γίνονται ράπιντ τεστ μέχρι τις 8 το βράδυ και θα είναι το πρόκριμα για το πως βαδίζει η Θεσσαλονίκη μας. Και αναμένουμε από την Πολιτική Προστασία να πάρει τα δέοντα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης του κορονοϊού»  δήλωσε στο ethnos.gr o αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα δεν τηρήθηκε το τρίπτυχο των μέτρων στη Θεσσαλονίκη,  αποστάσεις, μάσκα και καθαριότητα. «Εφησύχασαν τα νέα παιδιά και αυτό φαίνεται από τα κρούσματα ότι είναι από τις ηλικίες μεταξύ 16 και 40». Αντίστοιχα τα κρούσματα στην παιδική ηλικία, στην τρίτη και τέταρτη ηλικία μειώνονται.

Σύμφωνα με τον κ. Αηδονόπουλο αν τα μέτρα δεν αποδώσουν και απαιτηθεί «θα γίνει και γενικό  lockdown. Εγώ εύχομαι και ελπίζω η Θεσσαλονίκη να μην μείνει  στο έλεος του lockdown. Χάσαμε τη ΔΕΘ που ήταν μια οικονομική ανάσα για την πόλη. Θα θέλαμε να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας».  Σχολιάζοντας την ετοιμότητα των υποδομών στην πόλη ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα, να εντοπίζονται και να περιορίζονται οι φωλιές των κρουσμάτων.

img-9750.jpg

Δεκαπλασιασμός κρουσμάτων αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα

Νωρίτερα, μιλώντας στο OPEN  ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε πως τα κρούσματα θα δεκαπλασιαστούν σε 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα.  «Με βάση τις τιμές που καταγράφονται στα λύματα της πόλης τις τελευταίες δύο μέρες, σημαίνει ότι, αν δε παρθούν δραστικά μέτρα τόσο από την Πολιτεία όσο και από όλους μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε σε 15 μέρες με τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε σήμερα ίσως δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη, φτάνοντας τις 4.000», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ.

img-9753_1.jpg
img-9757.jpg

Σχετικά άρθρα