Θεσσαλονίκη: Θετικές στον κορονοϊό δύο τουρίστριες!

Παρέμβαση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Δυο τουρίστριες από την Ρουμανία, οι οποίες που έμεναν στη Θεσσαλονίκη σε διαμέρισμα που νοίκιασαν μέσω Airbnb, βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του omorfataxidia.gr, οι τουρίστριες εμφάνισαν ελαφρά συμπτώματα και έκαναν τεστ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μετά τα θετικά αποτελέσματα τις σύστησαν να πάνε στο ξενοδοχείο «Φίλιππος» που είναι το ξενοδοχείο καραντίνας για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Όταν έφτασαν εκεί με το αυτοκίνητο τους, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές ζητώντας οδηγίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αρμόδιος φορέας είπε πως δεν αναλαμβάνουν το κόστος τις φιλοξενίας τους, καθώς το ξενοδοχείο καραντίνας είναι μόνο γι΄ αυτούς που μένουν σε ξενοδοχεία και όχι σε Airbnb. Μάλιστα οι αρμόδιοι ζήτησαν από τις τουρίστριες να μείνουν καραντίνα στο διαμέρισμα που νοικιάζανε μέσω Airbnb.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επικοινώνησε με το ξενοδοχείο Φίλιππος και ζήτησε οι δυο Ρουμάνες να φιλοξενηθούν εκεί για τις επόμενες 14 μέρες.

Πηγή: Thestival.gr

Σχετικά άρθρα