Θεσσαλονίκη: Θετικός στον κορονοϊό υπάλληλος στον δήμο

Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε οδηγός του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος οδηγός εργάστηκε για τελευταία φορά στην υπηρεσία του το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου. Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου επικοινώνησε με την υπηρεσία του, κάνοντας γνωστό ότι μετά το πέρας της εργασίας του το Σάββατο και εκτός του χώρου δουλειάς του υπήρξε υπόνοια έκθεσής του στον κορονοϊό.

Και μόνον με την υπόνοια αυτή και για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας, ο δήμος Θεσσαλονίκης εξαίρεσε από τα καθήκοντά του τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δεν έχει προσέλθει στην υπηρεσία.

Σήμερα το απόγευμα της Δευτέτρας ο εν λόγω οδηγός επικοινώνησε εκ νέου με την υπηρεσία του, γνωστοποιώντας ότι υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο ήταν θετικό. Ο εργαζόμενος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, τηρεί με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, φροντίζοντας μεταξύ άλλων για τη χορήγηση στους εργαζόμενους των απαραίτητων μέτρων προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ειδικές στολές) αλλά και για τη διενέργεια απολυμάνσεων σε τακτική βάση σε χώρους μαζικής συνάθροισης υπαλλήλων και κοινού.

Σχετικά άρθρα