Θεσσαλονίκη: Θρήνος για την 6χρονη που πέθανε ξαφνικά

Είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας της

Συντετριμμένη είναι η κοινωνία του Σοχού Θεσσαλονίκης, από τον χθεσινό ξαφνικό θάνατο ενός 6χρονου κοριτσιού από ανακοπή καρδιάς.

Υπενθυμίζεται πως το κορίτσι μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Σοχού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης χωρίς σφυγμό, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου ξεκίνησαν άμεσα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν το παιδί και μετά από μία ώρα τα κατάφεραν.

Ωστόσο, το κορίτσι υπέστη και δεύτερη ανακοπή κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στη ΜΕΘ Παίδων και τελικά δεν τα κατάφερε.

 

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου κοριτσιού.

Είχε αυτοκτονήσει ο πατέρας της πριν ένα χρόνο

Κάτοικος του Σοχού Θεσσαλονίκης, συγκλονίζει με όσα αναφέρει στο newsit.gr: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι.

Ένα τόσο μικρό κορίτσι να φεύγει τόσο άδικα. Η οικογένεια του κοριτσιού μένει εδώ στο χωριό μας και είναι ήδη πονεμένη απο πριν, καθώς ο πατέρας του παιδιού αυτοκτόνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Ατελείωτος ο πόνος στην οικογένεια και τότε. Και τώρα έφυγε και το παιδάκι. Πως θα το αντέξει η μητέρα και αυτό τώρα;»

Και συνεχίζει: «Το κοριτσάκι είχε περάσει κορονοϊό κάπου στα τέλη του καλοκαιριού και είχε γίνει καλά. Τώρα έγινε αυτό και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή. Μόνο οι γιατροί μπορούν να βρουν αν έχει σχέση αυτό ή όχι βέβαια. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Χθες μόλις το παιδί άρχισε να έχει πρόβλημα, η μητέρα του κάλεσε γρήγορα το ασθενοφόρο».

 

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο να μεταφέρει το παιδί

Ο κάτοικος αναφέρθηκε και στις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν, καθώς όπως είπε «εδώ αναδεικνύεται και το πρόβλημα της περιοχής μας, καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο να πάρει το κορίτσι και να το μεταφέρει. Το Κέντρο Υγείας Σοχού διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο. Μπορεί να προλάβει τους ασθενείς όταν υπάρχει παραπάνω από ένα περιστατικό ταυτόχρονα;

Όταν η μητέρα είδε ότι δεν ερχόταν ασθενοφόρο πήρε το παιδί και έτρεξε μόνη της στο Κέντρο Υγείας. Επειδή το παιδί φαινόταν ότι ήταν σοβαρά, το μετέφερε μετά στο Ιπποκράτειο και εκεί δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή. Λυπούμαστε πολύ όλοι πραγματικά».

Σχετικά άρθρα