Θεσσαλονίκη: Τι ανησυχεί τους γιατρούς στις ΜΕΘ

Τις δυσκολότερες νύχτες της από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού περνά η πόλη

Εφημερία έχει το βράδυ της Παρασκευής το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και όπως αναμένεται, αυτή θα είναι μια από τις δυσκολότερες νύχτες της πόλης όσον αφορά στη μάχη των γιατρών με τον κορονοϊό. Όπως αναφέρει το Open, μεγάλος είναι ο προβληματισμός των γιατρών και των υγειονομικών διότι η μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των νοσηλειών.

Η αύξηση του αριθμού των εισαγωγών και των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια της δύσκολης χθεσινή εφημερίας του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Όπως αναφέρει το Open, οι νοσηλείες ήταν ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες εφημερίες του νοσοκομείου, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι η εικόνα στο «Παπαγεωργίου» σήμερα το βράδυ.

Έντονη είναι η ανησυχία των εντατικολόγων, οι οποίοι δεν προβλέπουν μείωση του αριθμού των βαριά ασθενών με κορονοϊό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρξει και μείωση στους θανάτους. Χαρακτηριστικό δείγμα της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης είναι το ότι την Πέμπτη, στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», από τους 12 ασθενείς, που ήταν διασωληνωμένοι, εξέπνευσαν οι 3, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων ήταν μόλις τα 50 έτη.

Σχετικά άρθρα