Θεσσαλονίκη: Βρέφος 27 ημερών θετικό στον κορονοϊό!

Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο

Με κορoνοϊό διαγνώστηκε ένα βρέφος 27 ημερών στη Θεσσαλονίκη.

Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των γονιών του παιδιού, οι οποίοι υποβλήθηκαν επίσης σε τεστ για τον κορoνοϊό.
Υπενθυμίζεται ότι χθες βρέθηκε θετικό στον κορoνοϊό ένα βρέφος 3 μηνών στην Έδεσσα. Η διάγνωση έγινε τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα και για τους γονείς του. Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό εμφανίζει καλή κατάσταση και νοσηλεύεται.

Επιπλέον, χθες, γέννησε ένα αγοράκι μια γυναίκα θετική στον κορoνοϊό στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Η γυναίκα είναι 37 ετών, πρωτοτόκος, βρισκόταν στην 37η+5 εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στη Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Εν τω μεταξύ, διασωληνωμένη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ η 17χρονη που νόσησε από κορoνοϊό. Τη διασωλήνωσή της ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ. Η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 17χρονη δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα