Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 56χρονος

Μιλά για «παρεξήγηση» στην υπόθεση της παρενόχλησης

Υπό κράτηση παραμένει ο 56χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και κατηγορείται πως παρενόχλησε 16χρονη μαθήτρια ενώ εκείνη βρισκόταν καθ’ οδόν για το σχολείο της, προτείνοντάς της να την μεταφέρει στον προορισμό της με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος υποστήριξε πως πρόκειται για «παρεξήγηση».

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη 2 Ιουνίου, διατηρώντας μέχρι τότε την κράτησή του. Σε ερώτηση από το δικαστήριο για την επαγγελματική του ιδιότητα, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «καθηγητής σε Επαγγελματικό Λύκειο». Νωρίτερα, στο γραφείο της εισαγγελέας ποινικής δίωξης αναφερόμενος στο περιστατικό έκανε λόγο για «παρεξήγηση». Ο 56χρονος είναι αντιμέτωπος με δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα αυτά της απόπειρας παράνομης βίας και της απειλής.

Για το περιστατικό που, σύμφωνα με την καταγγελία συνέβη το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Νεάπολης, ο πατέρας της ανήλικης κατέθεσε μήνυση σε συνέχεια της οποίας έγιναν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη του. Αναλυτικότερα, η 16χρονη έχασε το λεωφορείο που θα έπαιρνε, για να πάει στο σχολείο της και επιβιβάστηκε σε άλλο. Κατέβηκε στη στάση Κόκκορας και ρώτησε τον 56χρονο, ο οποίος καθόταν σε γειτονικό καφέ, ποιο δρόμο να πάρει, για να πάει στο σχολείο. Εκείνος φέρεται να της είπε «θα σε πάω εγώ, είσαι και ομορφούλα».

Η κοπέλα έφυγε αμέσως και μπήκε σε ένα στενό. Τότε είδε τον 56χρονο να την ακολουθεί με ένα αυτοκίνητο. Ο τελευταίος κατέβασε το παράθυρο και της είπε να μπει στο αυτοκίνητο, για να την πάει στο σχολείο. Το κορίτσι τρόμαξε και γύρισε στο καφέ, από όπου πήρε τηλέφωνο τον πατέρα της. Ο τελευταίος αναζήτησε βιντεοληπτικό υλικό από γειτονικές επιχειρήσεις. Βρήκε υλικό, το παρέδωσε στην Αστυνομία και μετά από λίγες ώρες ο 56χρονος συνελήφθη.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο 56χρονος είχε καταγγελθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου για σεξουαλική παρενόχληση από δύο 20χρονες, στην περιοχή των Πεύκων. Για τα δύο αυτά παραστατικά, με εντολή εισαγγελέα διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν να καταθέσουν οι καταγγέλλουσες.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο δικηγόρος του, Απόστολος Τζαρός, υπογραμμίζει ότι ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά το περιστατικό παρενόχλησης της 16χρονης. Σε ό,τι αφορά τo γεγονός ότι ο 56χρονος φέρεται στο παρελθόν να παρενόχλησε και δύο 20χρονες, ο κ. Τζαρός υποστηρίζει ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να έχει φλερτάρει με άκομψο τρόπο κοπέλες, όμως, ποτέ δεν άσκησε οποιαδήποτε μορφή βίας σε βάρος τους.

«Ο 56χρονος είναι διαζευγμένος εδώ και περίπου τρία χρόνια και έχει τέσσερα ενήλικα παιδιά. Αν δεν κάνω λάθος, το μικρότερο παιδί του είναι στην ηλικία των 18 ετών. Παλαιότερα εργαζόταν και ως ταξιτζής. Φαινόταν ότι είναι κάπως παράξενος, όμως, δεν πήγε ποτέ το μυαλό μας ότι θα μπορούσε να ασκήσει βία σε κάποιον. Αν όντως πείραξε κοπέλες, είναι πολύ κακό, διότι είναι και δάσκαλος», λέει στο ethnos.gr η κ. Μαρία, γειτόνισσα του 56χρονου.

Σχετικά άρθρα