Θρίλερ για την αυτοδυναμία!

Μια έδρα χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός ο Βουλής ο Γ. Παπανδρέου

Σε απόλυτο θρίλερ που μπορεί να κρατήσει ως το μεσημέρι της Δευτέρας που θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων σε όλη την ελληνική επικράτεια μετατρέπεται η επιδίωξη της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τις εκτιμήσεις από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο νικητής των εκλογών είναι πιθανόν να εκλέξει 150 βουλευτές και να υπολείπεται κατά μια έδρα της απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία  του πρώτου κόμματος θα είναι απολύτως οριακή, αφού η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ θα κυμαίνεται μεταξύ 149 και 151 βουλευτών, σύμφωνα με την εκτίμηση των υπευθύνων της εταιρίας Singular Logic.

Κατά την ίδια εκτίμηση, η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει 76 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 17, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 15, το ΠΑΣΟΚ 13, όσες και οι ΑΝ.ΕΛ.

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: “Ιστορική νίκη για τον λαό”

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε μια πρώτη αντίδραση. «Είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη, το οποίο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη […]