“Θρίλερ” με την πτώση αεροπλάνου στη Μάλτα

Η εμπλοκή της FRONTEX και της ΕΕ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της πτώσης του μικρού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Μάλτας, το οποίο παρέσυρε στο θάνατο πέντε ανθρώπους. Αρκετές ώρες μετά, τα σενάρια για την προέλευσή του και την ιδιότητα των επιβαινόντων του δίνουν και παίρνουν.

Το μοναδικό στοιχείο που δείχνει να διασταυρώνεται, είναι η εθνικότητά τους, καθώς όλες οι πλευρές υποστηρίζουν ότι ήταν Γάλλοι.

Αρχικά ειπώθηκε πως το σκάφος ήταν της FRONTEX και πως έπεσε για άγνωστους λόγους. Αυτό ήταν το πρώτο σενάριο, το οποίο όμως διαψεύστηκε από τη διεθνή υπηρεσία. Ακολούθησε το σενάριο βάσει του οποίου είχε ναυλωθεί από τη FRONTEX, το οποίο επίσης διαψεύστηκε.

Το επόμενο σενάριο προήλθε από μία πληροφορία, βάσει της οποίας στο σκάφος επέβαιναν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη συγκεκριμένη πληροφορία διέψευσε η επικεφαλή της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, με ανάρτησή της στο twitter.

Το επόμενο σενάριο ήταν ότι οι πέντε επιβάτες ήταν τελωνειακοί, οι οποίοι συμμετείχαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης, σε επιχείρηση λαθρεμπορίου, η οποία διεξάγεται τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι Times of Malta μεταδίδουν ότι το ελικοφόρο αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί στις ΗΠΑ είχε προορισμό την πόλη Μιζουράτα στη Λιβύη. Η συντριβή του αεροσκάφους έγινε περίπου στις 8:30 ώρα Ελλάδας, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

 

Σχετικά άρθρα