Τι γράφει στη διαθήκη του ο Ντέιβιντ Μπάουϊ!

Πού αφήνει την αμύθητη περιουσία του

Ξεπερνά τα 100.000.000 δολάρια η περιουσία του τραγουδιστή θρύλου. Πόσα θα πάρει ο κάθε στενός συγγενής του Μπόουι;

Ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο αστέρας της βρετανικής ροκ μουσικής που απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο, εξέφρασε την επιθυμία στη διαθήκη του οι στάχτες του να διασκορπιστούν στο Μπαλί, ένα νησί που πάντα τον συνάρπαζε, σύμφωνα με ένα άρθρο αμερικανικής εφημερίδας.

Επιπλέον η περιουσία του, το ύψος της οποίας εκτιμάται σε 100 εκατομμύρια δολάρια, θα μοιραστεί στη σύζυγό του, τα παιδιά του, μια γκουβερνάντα και μια προσωπική του βοηθό, σύμφωνα με την 20σέλιδη διαθήκη, που κατατέθηκε χθες σε δικαστήριο στο Μανχάταν, όπως έγραψαν οι New York Times.

To ρετιρέ του στη συνοικία Σόχο του Μανχάταν, όπου οι θαυμαστές του άφησαν λουλούδια αμέσως μόλις έμαθαν για τον θάνατό του την 10η Ιανουαρίου, το αφήνει στη χήρα του, το μοντέλο Ιμάν Αμπντουλματζίντ Τζόουνς, επισημαίνει η εφημερίδα. Επίσης της αφήνει περίπου τη μισή από την περιουσία του.

Τα παιδιά του, ο ενήλικος γιος του Ντάνκαν κι η έφηβη κόρη του Αλεξάντρια, θα πάρουν περίπου το 25% της περιουσίας του ο καθένας, ενώ στην Αλεξάντρια αφήνει και το ορεινό καταφύγιο που είχε στην κοινότητα Ούλστερ, στη Νέα Υόρκη.

Η γκουβερνάντα που ανέλαβε την φροντίδα του Ντάνκαν, η Μάριον Σκένε, θα λάβει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Επιπλέον ο Ντέιβιντ Μπόουι άφησε στην προσωπική του βοηθό, Κορίν Σβάμπ, ή Κόκο, το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων και μετοχές στην εταιρεία Opossum Inc.

Η διαθήκη, που συντάχθηκε το 2004, κατατέθηκε με το πραγματικό όνομα του Μπάουι, Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς.

Στο έγγραφο διατυπώνεται η επιθυμία του θρυλικού μουσικού η σορός του να αποτεφρωθεί, κατά προτίμηση στο Μπαλί «ακολουθώντας τα βουδιστικά τελετουργικά», σύμφωνα με το άρθρο.

Σχετικά άρθρα