Τι ισχύει με τις τράπεζες

Τι επιτρέπεται και τι όχι για τους καταθέτες

Nέα δεδομένα θα ισχύουν από σήμερα Δευτέρα στις τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας. Σε ό,τι αφορά τις αναλήψεις, έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα μπορεί κάποιος να πάρει ή κάθε μέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά έως 300 ευρώ στο τέλος της εβδομάδας.

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου, και για κάθε εβδομάδα θα μπορεί κάποιος να παίρνει ή κάθε μέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά έως 420 ευρώ σε μία ανάληψη, στο τέλος της εβδομάδας.

Όπως ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, εάν κάποιος δεν πάρει αυτή την εβδομάδα τα 300 ευρώ, δεν θα μπορεί να πάρει την επόμενη που ακολουθεί 300 ευρώ + 420 ευρώ, αλλά μόνο τα 420 ευρώ.

Αναφορικά με τις τραπεζικές θυρίδες, η κ. Κατσέλη είπε ότι κάθε πολίτης έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές, ωστόσο -όπως σημείωσε- πολλές τράπεζες, επειδή υπάρχουν πολλές θυρίδες σε κάποια υποκαταστήματα, ζητούν να υπάρχει ραντεβού για να αποφευχθεί συνωστισμός και να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση.

Για τους λογαριασμούς, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών δήλωσε ότι απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι, καταθετικοί ή όψεως, να προστίθενται συνδικαιούχοι ή να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

Για τα δάνεια, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι κάποιος μπορεί να εξοφλήσει τη δόση του μέσω λογαριασμού, αλλά δεν μπορεί καταβάλει μεγαλύτερο ποσό ή να εξοφλήσει ολόκληρο το δάνειο

Σχετικά άρθρα