Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες για την πτώση του ελικοπτέρου του Κόμπι

Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα

Λίγο μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε την ζωή στον Κόμπε Μπράιαντ και σε 4 άλλα άτομα τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου παραμένουν άγνωστα.

Στα χέρια των εμπειρογνωμόνων που ψάχνουν απαντήσεις πάει πλέον το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στον Κόμπε Μπράιντ στην κόρη του και σε τρία άλλα άτομα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο Sikorsky S-76 (μοντέλο του 1991), ένα ενοικιασμένο ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε ο Κόμπε Μπράιαντ για κάποιες από τις μετακινήσεις του απογειώθηκε στις 9:06 από το αεροδρόμιο John Wayne και κατέπεσε λίγο πριν τις 10 κοντά στην περιοχή Las Virgenes Road.

Σύμφωνα με τους πρώτους αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο πριν πέσει έκανε έναν περίεργο ήχο και έκανε περιστροφές, πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος. Στην περιοχή επικρατούσε χαμηλή ορατότητα λόγω ομίχλης, ενώ την στιγμή της πτώσης του έκανε έναν πολύ ισχυρό ήχο και δημιούργησε μία πύρινη μπάλα: «κανείς από τους επιβαίνοντες δεν θα μπορούσε να βγει ζωντανός από κάτι τέτοιο», ήταν τα λόγια ενός εκ των διασωστών που έσπευσαν στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν είχε στο ιστορικό του κάποιο άλλο ατύχημα ή δυσλειτουργία / βλάβη στο ιστορικό του, κάτι που κάνει τους εμπειρογνώμονες που συλλέγουν στοιχεία για το δυστύχημα να είναι πολύ επιφυλακτικοί σε κάθε πρώιμο συμπέρασμα για τα αίτια της τραγωδίας.

Σχετικά άρθρα