21.5 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τι συμβαίνει με την Airfasttickets

Σε περιπέτειες έχουν μπει οι εργαζόμενοι του διαδικτυακού τουριστικού πρακτορείου Airfasttickets, που διαθέτει και φυσική παρουσία στον Πειραιά, απασχολώντας τώρα 103 εργαζόμενους, από 230 που ήταν στο παρελθόν.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θάνος Βασιλόπουλος, γ.γ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε «τριμερής» στο υπουργείο Εργασίας ενώ αποφασίστηκε επίσχεση εργασίας.

Όπως σημειώνει ο κ. Βασιλόπουλος «τα προβλήματα της εταιρίας κρατούν πάνω από ένα χρόνο όταν η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) είχε κινηθεί εναντίον της εταιρίας για διεκδίκηση καθυστερούμενων πληρωμών/. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι «υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας με τα στελέχη της εταιρίας και κανείς από το ΔΣ δεν έχει εμφανιστεί».

Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο πρακτορείο δεν πραγματοποιεί καμία εργασία που να συνδέεται με την τουριστική του δράση. Επίσης, οι δύο σελίδες airfasttickets.gr και airfasttickets.com έχουν ήδη κατέβει ενώ οι σελίδες της airfast tickets στα social media έχουν να ανανεωθούν από τις 7 Αυγούστου.

Εντωμεταξύ ο τέως CEO (διευθύνων σύμβουλος) της AirFastTickets Νίκος Κοκλώνης μιλώντας στο newpost.gr, εξήγησε πώς έφτασε σε αυτό το σημείο η εταιρεία.

«Τα προβλήματα της εταιρείας με την ΙΑΤΑ άρχισαν πέρυσι το καλοκαίρι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν από την είσοδο στο Nasdaq.

Η ΙΑΤΑ μέσα Ιουνίου μας έκλεισε την πίστωση και έπρεπε να προπληρώνουμε κάθε εισιτήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια τρύπα ρευστότητας. Μετά από διαπραγματεύσεις με πολλούς υποψήφιους επενδυτές, καταλήγω τον Ιανουάριο σε μια ομάδα Κινέζων και πουλάω το 45% της εταιρείας της Αμερικής για 180 εκατομμύρια δολάρια. Δηλώνω την παραίτησή μου στο διοικητικό συμβούλιο της Αμερικής και πλέον μένουν οι Κινέζοι.

Η παραίτησή μου δεν γίνεται δεκτή, γιατί μου έλεγαν ότι χωρίς εμένα δεν υπάρχει deal. Μου λένε ότι το γραφείο της Ελλάδας, που απασχολεί περίπου 150 άτομα προσωπικό, δεν έχει λόγο ύπαρξης, καθώς η Ελλάδα θεωρείται μικρή αγορά. Αρνούμαι. Αγαπώ τα παιδιά στο ελληνικό γραφείο, αυτό με ενδιέφερε. Αν δεχόμουν κάτι τέτοιο, θα βρισκόμουν κι εγώ εκτός εταιρείας.

Μετά από πολλές ημέρες αντιπαραθέσεων με τους Κινέζους, μου στέλνουν μια επιστολή απόλυσης από CEO της Αμερικής, καθώς και όλης της ομάδας που χτίσαμε μαζί την AirFastTickets. Μόλις παραιτήθηκα από ΔΣ, παραιτήθηκαν και όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν μαζί μου. Λέω στο προσωπικό τι έγινε και τους ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται να δεχτώ το κλείσιμο του ελληνικού γραφείου.

Προτείνουν στους εργαζομένους, επειδή δεν μπορούν να τους απολύσουν, να τους κάνουν εθελούσια έξοδο, αλλιώς η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Είπα στους εργαζομένους ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτούν κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια αρχίζουν οι εκβιασμοί για τους μισθούς. Βρίσκουν δικηγόρο, πληρώνω τα έξοδα εγώ, και τους λέω να κάνουν επίσχεση εργασίας. Από τα τέλη Αυγούστου έπαψα να ασχολούμαι, ξέρω μόνο τι γίνεται στο κομμάτι του προσωπικού. Στενοχωρήθηκα, μετά απ’ ό,τι είχα κάνει γι’ αυτούς».

Παράλληλα ο κ. Κοκλώνης αναφέρει ότι για την ελληνική εταιρεία δεν έχει γίνει ούτε πτώχευση, ούτε εκκαθάριση.

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα