Τι θα γίνει με τις τράπεζες

Διατηρείται το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ τον μήνα

Σήμερα, Σάββατο, αναμένεται τελικά να εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, οι οποίες λειτουργούσαν από τις 29 Ιουνίου υπό το καθεστώς της «τραπεζικής αργίας».

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει λάβει ήδη την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά πρέπει να υπογραφεί και από τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τα οποία λόγω των έκτακτων συνθηκών αναμένεται να ορκιστούν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, το ημερήσιο όριο των αναλήψεων διατηρείται στα 60 ευρώ, με το προνόμιο όμως της αθροιστικής ανάληψης ανά εβδομάδα.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τις εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις και τους σπουδαστές στο εξωτερικό, οι οποίοι αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν από την Ελλάδα 5.000 ευρώ το τρίμηνο.

Οι επιταγές θα επιτρέπεται να κατατεθούν και για όσες έχουν λήξει στο διάστημα της τραπεζικής αργίας αποφασίστηκε η Δευτέρα να είναι η πρώτη ημέρα λήξης για το 8ήμερο τακτοποίησης. Επίσης θα επιτρέπεται η προσβασιμότητα στις θυρίδες.

Σχετικά άρθρα