Τηλεδιάσκεψη για την προστασία ευπαθών ομάδων

Μεταξύ Μητσοτάκη, Μπακογιάννη και Μιχαηλίδου

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου με αντικείμενο την προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τον κορονοϊό και τις συνέπειές του, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Μπακογιάννη και την κ. Μιχαηλίδου για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, ώστε να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού από την επιδημία.

Πιο συγκεκριμένα ενημερώθηκε από τον κ. Μπακογιάννη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος για την προστασία των αστέγων και των χρηστών ναρκωτικών, ενώ έγινε αναφορά στη μέριμνα του δήμου για την παράδοση προμηθειών στους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και γενικότερα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη λόγω των ειδικών συνθηκών. Συζητήθηκε επίσης η φροντίδα που παρέχεται από τον δήμο στους τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών.

Το ζήτημα είναι «το τι κάνετε και το τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε στο ζήτημα των γηροκομείων, καθώς υπάρχει πάντα μία έντονη ανησυχία ότι εκεί μπορεί να υπάρχουν εστίες διασποράς της νόσου, τις οποίες και θα πρέπει να ελέγξουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Μπακογιάννη και προσέθεσε:

«Το ενδιαφέρον σας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας είναι δεδομένο και πιστεύω ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει τις υποδομές για να ανταποκριθεί και με το παραπάνω στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που βιώνουν αυτοί οι συμπολίτες μας. Ίσως είναι και μία ευκαιρία, όπως έχουμε συζητήσει, να προικοδοτήσουμε τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και το ελληνικό κράτος, με κάποιες πιο μόνιμες δομές, οι οποίες να μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα πιο αποτελεσματικά και όταν θα παρέλθει η μεγάλη θύελλα την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα».

Η κ. Μιχαηλίδου από την πλευρά της ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο ώστε τα γηροκομεία να στελεχωθούν με γρήγορους ρυθμούς με 500 επιπλέον υπαλλήλους και για τις αποφάσεις όσον αφορά την τρίμηνη παράταση της καταβολής αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων. Η υφυπουργός, που είναι αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρουσίασε ακόμα υπό κατάρτιση πρόγραμμα που προβλέπει την παροχή κουπονιών για αγορές τροφίμων στις οικογένειες που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στην υφυπουργό, πως πρώτο μέλημα σε όλα τα γηροκομεία της χώρας πρέπει να είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των συστάσεων του ΕΟΔΥ. Προσέθεσε τέλος, πως οποιοσδήποτε ηλικιωμένος εμφανίζει συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσο του αναπνευστικού θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή με άλλους έως ότου διαπιστωθεί εάν είναι φορέας του νέου κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα