Την απέλυσαν γιατί πήγε στη δουλειά χωρίς σουτιέν

Η καταγγελία της μπαργούμαν από τις ΗΠΑ

Αδικημένη αισθάνεται μια μπαργούμαν, η οποία καταγγέλλει ότι απολύθηκε γιατί εμφανίσθηκε στο χώρο εργασίας χωρίς στηθόδεσμο.

Η Κέιτ Χάνα, 22 ετών, ανέβασε μια οργισμένη ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook αλλά και μια φωτογραφία με το επίμαχο μπλουζάκι που της στοίχισε τη δουλειά, γιατί το αφεντικό της το χαρακτήρισε «ανάρμοστο».

Η Κέιτ γράφει: «Μόλις επέστρεψα σπίτι απολυμένη. Με έδιωξαν γιατί αρνήθηκα να φορέσω σουτιέν στη δουλειά. Μόλις δέχθηκα ένα σεξουαλικό υπονοούμενο από τον αδελφός της διευθύντριας, το οποίο με έκανε να νιώσω άσχημα. Αισθάνθηκα άβολα σαν σεξουαλικά αντικείμενο. Σοκαρίστηκα γιατί το σχόλιο έγινε μπροστά στη διευθύντρια.

Η αντίδρασή της ήταν να μου κάνει σύσταση για την εμφάνισή μου, μου απαγόρευσε να εμφανισθώ χωρίς σουτιέν στο χώρο εργασίας. Με έφερε σε δύσκολη θέση μπροστά σε τρεις συναδέλφους και μετά με απέλυσε. Με έκανε να αισθανθώ άσχημα για το σώμα μου. Με έκανε να αισθανθώ ότι εγώ έφταιγα που ο αδελφός της με παρενόχλησε σεξουαλικά».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στον κόσμο των social media η άδικη απόλυση της 22χρονης. Οι περισσότεροι πρότειναν να κινηθεί νομικά, ενώ ένας χρήστης πέταξε την ιδέα μιας μαζικής διαμαρτυρίας χωρίς σουτιέν έξω από την παμπ του ανατολικού Γιορκσάιρ.

Πάντως η διεύθυνση της παμπ διαψεύδει την ιστορία της 22χρονης. «Κανείς δεν έχει απολυθεί από την επιχείρησή μας για ενδυματολογικούς λόγους».

 

Σχετικά άρθρα