Της έσωσε την ζωή και του δώσαν σοκολάτα!

Περίεργο περιστατικό με την EasyJet

«Κάθε φορά που ένας γιατρός προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε κάποιον άρρωστο επιβάτη πτήσης, η αεροπορική εταιρεία εξοικονομεί χιλιάδες λίρες αποφεύγοντας να κάνει μια αναγκαστική προσγείωση σε άλλο αεροδρόμιο για λόγους υγείας» είναι το σχόλιο του βρετανικού ”Independent”, που δημοσιεύει μια ιστορία που συνέβη σε πτήση της EasyJet από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη.

Πρωταγωνιστής είναι ο συνταξιούχος γιατρός Δρ. Έντουαρντ Σάουθολ, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε ηλικιωμένη συνεπιβάτισσά του που ασθένησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η εταιρεία για να επιβραβεύσει τον γιατρό κέρασε έναν καφέ, αλλά του ζήτησε να πληρώσει για τη συνοδευτική σοκολάτα KitKat. «Δεν με ενδιαφέρουν οι δωρεάν σοκολάτες, αλλά είναι θέμα αρχής πως από τη δική μας καλή θέληση και καλοσύνη οι εταιρείες εξοικονομούν χρήματα» δήλωσε αργότερα ο Βρετανός γιατρός.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε ως εξής: Το πρώτο μισάωρο της πτήσης της 14ης Ιανουαρίου από το Γκάτγουικ στη Θεσσαλονίκη όλα κυλούσαν ομαλά. «Ξαφνικά ένα μέλος του πληρώματος ανακοίνωσε ότι μια γυναίκα είναι σοβαρά άρρωστη και ίσως χρειαστεί η πτήση να αλλάξει πορεία. Στη συνέχεια ακούστηκε από τα μεγάφωνα αν υπάρχει κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής στην πτήση και αμέσως προσφέρθηκα να βοηθήσω».

Η δρ. Σάουθολ συνεχίζει: «Η γυναίκα ήταν χλωμή και κάθιδρη. Δυσκολευόταν να ανασάνει και είχε πανικοβληθεί. Το πλήρωμα μού έδωσε ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών και μπόρεσα να ακροαστώ την κυρία, να ελέγξω την πίεσή της και να αξιολογήσω την κατάσταση. Εξήγησα ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής της πορείας της πτήσης και ότι θα παρακολουθούσα την εξέλιξη της αδιαθεσίας της. Ευτυχώς σταδιακά η υγεία της βελτιώθηκε και μπόρεσε να κοιμηθεί για το υπόλοιπο του ταξιδιού. Η οικογένειά της με ευχαρίστησε θερμά κι εγώ επέστρεψα στη θέση μου».

Όταν πέρασε η αεροσυνοδός με το τρόλεϊ, ο γιατρός ζήτησε έναν καφέ. Η αεροσυνοδός είπε ότι ο καφές είναι κερασμένος, αλλά θα πρέπει να πληρώσει μία λίρα και 20 πένες για τη σοκολάτα.

Μετά το ταξίδι ο γιατρός έστειλε μέιλ στην υπηρεσία δημοσίων σχέσεων της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους. «Πιστεύω ότι η παρέμβασή μου απέτρεψε μια αλλαγή της πτήσης και ως εκ τούτου η εταιρεία εξοικονόμησε χιλιάδες λίρες. Ήταν, λοιπόν, σωστό ή ανάλογο των υπηρεσιών μου ο δωρεάν καφές, αλλά η χρέωση της σοκολάτας;».

Το μέιλ αγνοήθηκε αρχικά, αλλά τελικά το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών επανήλθε με βελτιωμένη προσφορά προς τον γιατρό: μια αποσκευή αξίας 20 λιρών χωρίς χρέωση.

Ο δρ. Σάουθολ αντέδρασε: «Δεν με νοιάζουν οι δωρεάν σοκολάτες και αποσκευές. Είναι θέμα αρχής». Η EasyJet απολογήθηκε λέγοντας ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά το περιστατικό και ως μια κίνηση καλής θέλησης προσέφερε μια δωρεάν πτήση στον δρ. Σάουθολ.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.