Τίτλοι τέλους για την Airtickets.gr

Μεγάλες οικονομικές δυσκολίε φαίνεται να την ωθούν σε λουκέτο

Μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες φαίνεται να την ωθούν σε λουκέτο, αντιμετωπίζει η Tripsta, (Travelplanet24, Airtickets και Trispta.com) η οποία υπήρξε μια από τις πρώτες εταιρείες online κρατήσεων εισιτηρίων που συστάθηκε επί ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με πληφορορίες, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει οδήγησαν χθες σε απόλυση του συνόλου των εργαζομένων της. Οι υποχρεώσεις της μόνο απέναντι σε αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, ανέρχονται κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που μοιάζει πλέον μη διαχειρίσιμο.

Τα χρέη αυτά ήταν και ο λόγος που η επιχείρηση που επένδυσε πρώτη στο online travel στην Ελλάδα αναγκάστηκε να προβεί στην αιφνιδιαστική καταβολή αποζημιώσεων στο σύνολο του προσωπικού της το μεσημέρι της Τετάρτης. Αφού καταβλήθηκε στους εργαζόμενους το ποσό της αποζημίωσής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tripsta, Φίλιππος Μπρίκμαν τους ενημέρωσε ότι η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετη πίστωση από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία που διατηρούσε γραφεία και στη Ρουμανία είχε προ μηνών απολύσει και τους εκεί εργαζόμενους. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα εργαζόμενοι απολύονταν και από τα γραφεία των Αθηνών με την δικαιολογία ότι η Tripsta θα προχωρήσει σε τροποποίηση του μοντέλου λειτουργίας της.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι εδώ και καιρό το πρόβλημα ρευστότητας ήταν εμφανές αφού υπήρξαν καταγγελίες από πελάτες ότι δεν τους επιστρεφόταν το σύνολο ή μέρος των χρημάτων τους σε περίπτωση ακύρωσης κρατήσεων.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι η μέχρι τώρα ενημέρωση αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην εταιρεία μέχρι να διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. ​

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα

«Σπάει» τα κοντέρ ο τουρισμός!

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου έκαναν τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων να αναθεωρήσει για μια ακόμα φορά επι το θετικότερο τις προβλέψεις του για τη φετινή τουριστική κίνηση. Σε νέα αναθεώρηση της εκτίμησης των αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό στην Ελλάδα για το 2014 προχωρά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με βάση τα στοιχεία των αεροπορικών […]