23.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Τίτλοι τέλους για travelplanet24 και airtickets!

Μπορεί η Κυβέρνηση να “πανηγυρίζει” για την έξοδο της χώρας από την εποχή των Μνημονίων, αλλά το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει και στον κόσμο των επιχειρήσεων που βιώνουν τον δικό τους “Γολγοθά” από τον οποίο όπως φαίνεται – τελικά – λίγες θα είναι αυτές που θα “βγουν” από αυτόν αλώβητες”.

Τελευταίο, δυστυχώς, αρνητικό παράδειγμα φαίνεται να αποτελεί ο όμιλος Tripsta (travelplanet24 και airtickets) ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του φαίνεται πως έχει εισέλθει στην τελική ευθεία της “ζωής” του, καθώς η διοίκηση του ομίλου έχει αποφασίσει να τερματίσει στο επόμενο διάστημα της λειτουργίας της. Όπως αναφέρουν, οι ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση δεν κατάφερε τελικά να βρει νέα κεφάλαια – χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια ανάπτυξης της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σε ότι αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και ειδικότερα την travelplanet24 και την airtickets η απόφαση της διοίκησης ανακοινώθηκε στο προσωπικό των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε χθες (27/6), σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο για τους 120 και πλέον εργαζομένους του ομίλου Tripsta. Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος Tripsta, εδώ και περίπου δύο μήνες είχε τερματίσει τις δραστηριότητες του στη Ρουμανία στην οποία απασχολούσε 50 άτομα.

Σημειώνεται πως η διοίκηση της εταιρείας κατέβαλε στο σύνολο των εργαζομένων της τις νόμιμες αποζημιώσεις, ενώ όλοι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι όπως είναι εξάλλου φυσικό.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 13 ΕΤΩΝ!

Η Tripsta, όπως όλα δείχνουν ολοκληρώνει την ιστορία της όντας έως και λίγους μήνες πριν, μέσα στα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης, και το μεγαλύτερο της ΝΑ Ευρώπης, το οποίο κάλυπτε πάνω από 50 αγορές σε όλο τον κόσμο με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες να είναι πιστοί πελάτες.

Μερικά μάλιστα ομολογουμένως εντυπωσιακά νούμερα είναι οι 40 χιλιάδες αναζητήσεις που γίνονται το λεπτό στη μηχανή αναζήτησης της Tripsta με τον μέσο όρο εισιτηρίων που εκδίδονται κάθε χρόνο να αγγίζουν τα 3 εκατ. για όλα τα ταξιδιωτικά μέσα.

Όλα ξεκίνησαν το 2005, σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα του Φ. Μπρίνκμαν και του συνιδρυτή της Travelplanet24 τότε, Kristof Keim, οι οποίοι αποφάσισαν, σε μια εποχή που το Internet ακόμα έπαιζε με modem 56K, όπως διαβάζουμε σχετικά στο Startupper.gr, να “χτίσουν” μια τεχνολογική Startup η οποία έφερε κοντά τον παραδοσιακό κόσμο των ταξιδιωτικών κρατήσεων, και των ακτοπλοϊκών κρατήσεων αρχικά, με τις ευκολίες και την αμεσότητα σύγκρισης και της πρόσβασης σε αυτά, online.

Η εταιρεία και η ομάδα αναπτυσσόταν με αργά αλλά σταθερά βήματα, με τους ιδρυτές να δίνουν μεγάλη έμφαση στις δυνατές τεχνολογικές υποδομές και την ιδανική επιλογή της ομάδας.

Ακόμα και μέσα στη κρίση, από το 2011 στο 2012 η ανάπτυξη της Tripsta ήταν της τάξης του 300% και από το 2012 στο 2013 της τάξης του 100%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει μόνο το 8% του ετήσιου τζίρου!

Παράλληλα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά το 2015 πάρθηκε η στρατηγική απόφαση συγχώνευσης με την airtickets και με τη βοήθεια της χρηματοδότησης από τα Elikonos Jeremie και Odyssey Venture Partners funds που είχε προηγηθεί, αλλά και με τα ίδια μέσα, μια και τα έσοδα της εταιρείας έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΠΤΩΣΗΣ”

Όντας αδύνατο να επικοινωνήσει με πρόσωπα της διοίκησης ή πρόσωπα διαπιστευμένα να μιλήσουν σχετικά, το emea.gr στηρίζεται στις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει έως τώρα (το θέμα γράφεται στις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης) και οι οποίες κάνουν λόγο για αδυναμία της διοίκηση να βρει νέα κεφάλαια, ενώ το τελειωτικό, όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έδωσε η IATA.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον τελευταίο μήνα το Airtickets είχε σταματήσει που πουλά αεροπορικά εισιτήρια και προσέφερε την δυνατότητα εξεύρεσης καλύτερων τιμών, παράλληλα και το travelplanet24 είχε σταματήσει, τα τελευταία 24ώρα να προσφέρει την σχετική επιλογή.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για το επόμενο διάστημα – για περίπου δύο μήνες – ο όμιλος Tripsta θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να κάνει support τις κρατήσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει και προφανώς έχει πληρωθεί.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετικά κακή είδηση η οποία απεικονίζει με τον καλύτερο (χειρότερο σωστά) τρόπο όσα συμβαίνουν στο ελληνικό επιχειρείν σήμερα, μετά από 8 χρόνια κρίσης! Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και σίγουρα στις επόμενες ώρες θα έχουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες να μοιραστούμε μαζί σας.

Πηγή: emea.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα