Το 2017 το Λούβρο είχε 8,1 εκ. επισκέπτες

Αυξήθηκαν κατά 10% οι επισκέψεις στο γαλλικό μουσείο

Οι τρομοκρατικές απειλές κι επιθέσεις στη γαλλική επικράτεια είχαν επηρεάσει την τουριστική κίνηση, όμως το 2017 αποδείχθηκε η χρονιά της επιστροφής των τουριστών στο Λούβρο.

Συνολικά 8,1 εκατομμύρια επισκέπτες υποδέχθηκε το Μουσείο του Λούβρου το 2017, καταγράφοντας αύξηση της επισκεψιμότητας 10,1% ανακοίνωσε η διεύθυνση του Μουσείου.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που σημάδεψαν το Παρίσι το 2015 είχαν πλήξει και την επισκεψιμότητα του Μουσείου και το 2016 είχε καταγραφεί μείωση κατά 13% (7,4 εκατ. επισκέπτες).

Το 2017 σηματοδοτήθηκε από την επιστροφή των ξένων τουριστών στο Λούβρο, που αποτέλεσαν το 70% των επισκεπτών του (5,6 εκατομμύρια). Αυτοί προέρχονταν κυρίως από τις ΗΠΑ (15% με τάση να αυξηθεί σε 25%) την Κίνα (9%), τη Βρετανία (4%) και τη Γερμανία (3,5%).

Η αύξηση των επισκεπτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της έκθεσης «Vermeer et les maitres de la peinture de genre» που ήταν αφιερωμένη στον Ολλανδό ζωγράφο Γιοχάνες Βερμέερ και τους σύγχρονούς του, όπως και της έκθεσης «Valentin de Boulogne».

Την πρώτη έκθεση θαύμασαν σχεδόν 325.000 επισκέπτες και άλλοι 205.000 τη δεύτερη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Απαγωγή γυναίκας έπιασε κάμερα ασφαλείας! (video)

Ένα σοκαριστικό video σαρώνει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο μέσω των διεθνών ΜΜΕ: δείχνει τη στιγμή της απαγωγής νεαρής γυναίκας στη Φιλαδέλφεια! Η κοπέλα που αγνοείται αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως η 22χρονη Carlesha Freeland-Gaither. Απήχθη στις 21:40 το βράδυ της Κυριακής και η τύχη της αγνοείται από τότε. Στο τριών λεπτών video, φαίνεται ένας άνδρας, τα χαρακτηριστικά […]